Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Leggyakoribb kérdések a netTerrain DCIM-mel kapcsolatban

09.09.19 07:57 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

A három részből álló sorozat első bejegyzésben áttekintettük a netTerrain alap struktúráját és megvizsgáltuk a netTerrain Logical-ról, a hálózati diagrammokról és a hálózat dokumentációról feltett legfontosabb kérdéseket. A második postban a netTerrain OSP-vel kapcsolatos kérdéseket tárgyaltuk meg. 

 


A sorozat utolsó részében megválaszoljuk a leggyakoribb kérdéseket, amelyeket a netTerrain DCIM-re az adatközpont infrastruktúra menedzsment szoftverre kapunk. 

Kérdés

A netTerrain DCIM tartalmaz -e hálózat felderítő motort a hálózati eszközök és kapcsolatok automatizálására?


Igen! A netTerrain Collector és az Integration Toolkit a DCIM része.

 

A Collector tartalmazza az SNMP hálózati felderítő motorunkat, amely SNMP, LLDP, CDP, WMI és más protokollokat használ az eszközök és kapcsolatok felfedezéséhez, melyet logikus topológiai nézetben webes ábrákkal jelenít meg.

 

A layer 2 felderítéssel láthatja az IP és MAC címet és a protszámtól portszámíg beállíthat egy lekérdezési intervallumot a felderítés ütemezéséhez.

 

A hálózati felfedezés mellett a netTerrain adaptereket biztosít a vezető felügyeleti rendszerekhez a REST API-t használva, mint pl.: Solarwinds Orion NPM, CA Spectrum, AWS, Azure és sok máshoz. 

Collector beépülő modulok

Kérdés

Láthatunk valós idejű információkat az energiafelhasználásról?


Igen!  Az adatok valós időben történő rögzítésére számos módszer létezik. Mint fentebb említettük az SNMP felderítéssel, ha az intelligens PDU-k, szenzorok és egyéb eszközök SNMP kompatibilisek, akkor az adatok valós időben jelennek meg.

 

A netTerrain Environmental Monitoring Modul energiainformációkat gyűjt au IPMI, SNMP WS-MAN és SSH protokollokon keresztül. Megtalálhatja az alacsony fogyasztású szervereket leszereléshez, vagy újbóli felhasználáshoz, hűtési elemzéshez és fejlett energia modellezési szolgáltatásokhoz. A modul segítségével javíthatja a termikus profilját az adatközpontnak. 

Kérdés

Menedzsment jelentések vannak a DCIM-ben?

 

Igen, a szokásos adatközponti kapacitások mellett egyedi dashboard riportokat is létrehozhat. 

dcm riport

Kérdés

A netTerrain DCIM is kínál kábelkezelést?


A netTerrain segítségével azonosíthatja és nyomon követheti az összes táp -és adatkábelt, pontok közötti összeköttetéseket és a végpontok részleteit, beleértve a portokat csatlakozókat, interfészeket és kártyákat.

 

Néhányat kiemelünk ezek közül:

  • Nyomon követheti a réz, optikai, vagy bármilyen más típusú kábelt, felhasználó, tulajdonság vagy egyedi címke alapján.
  • Rendezze a kábeleket adatok, teljesítmény alapján és tekintse meg a kapcsolatokat az alaprajzi nézeten.
  • Összegzők és riportok a portokról, optikai és ráz kábel kihasználtságról, és kapacitás tervezés.
  • Ezenkívül kezelheti az áramköröket, egyedi mezőket hozhat létre és igény szerint áramköri rajzokat készíthet. 

Kérdés

Fel kell vennem egy eszközt, ami nincs a katalógusban. Mi ilyenkor a teendő?


Kétféle módon lehet hozzárendelni egy eszközt, Katalóguson belül definiálhat egy új eszközt, majd modellezheti a saját eszközét a netTerrain alkalmazásban. Ha ez túl bonyolult, akkor az ügyfélszolgálat a rendelkezésre áll. Válaszidő álltalában 24-48 óra. 

Kérdés

Mi határozza meg a netTerrain DCIM árát?


Csak számolja meg az eszközöket (patchpanel, szerver, switch és routerek), adjon hozzá néhány objektumot a hierarchia felépítéséhez (telephely, épület, szoba). Itt olvashat bővebben a netTerrain árazásáról. 


Most már minden fontos kérdést megválaszoltunk a netTerrain DCIM, netTerrain Logical és netTerrain OSP-vel kapcsolatban. Ha bármi további kérdése lenne keressen meg minket bátran és válaszolni fogunk a kérdéseire.


Reméljük, hogy hamarosan találkozunk. 

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: