Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Leggyakoribb kérdések a netTerrain Logical-al kapcsolatban

06.09.19 08:00 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

A Graphical Networksnél folyamatosan különböző kérdésekre válaszolunk a termékeinkkel kapcsolatban. Mivel olyan sok kérdésre válaszoltunk, ezért kitaláltuk, hogy létrehozunk egy blog sorozatot a top 5 kérdésről, ami a netTerrinhez kapcsolódik. Ebben a cikkben megvitatjuk a netTerrain Logical-t, a mi hálózati diagramm kezelő és automatikus hálózatdokumentáló szoftverünk. 

Mielőtt belemerülünk, engedje meg, hogy egy kis hátteret adjak a netTerrain szolgáltatásokról.

 

netTerrain két formában elérhető, a netTerrain Logical és a netTerrain DCIM. Két kiegészítő modul elérhető, a netTerrain OPS (ez akár a Logical-hoz és a DCIM-hez is rendelhető) és a netTerrain Environmental Monitoring Modul a netTerrain DCIM-hez. A netTerrain felépítéséről és árakról itt olvashat bővebben. 

Kérdés:

A netTerrain Logical tartalmazza-e a hálózati felderitő motort, a hálózati eszközök kapcsolatának automatizálására?

 

Igen! A netTerrain Collector és az Integration Toolkit a Logical részét képezi. 

A Collector tartalmazza az SNMP hálózati felderítő motorunkat, amely SNMP, LLDP, CDP, WMI és más protokollokat használ az eszközök és kapcsolatok felfedezéséhez, melyet logikus topológiai nézetben webes ábrákkal jelenít meg.

 

A layer 2 felderítéssel láthatja az IP és MAC címet és a protszámtól portszámíg beállíthat egy lekérdezési intervallumot a felderítés ütemezéséhez.

 

A hálózati felfedezés mellett a netTerrain adaptereket biztosít a vezető felügyeleti rendszerekhez a REST API-t használva, mint pl.: Solarwinds, Orion NPM, CA Spectrum, AWS, Azure és sok máshoz. 

Collector nyitóalblak

Kérdés:

Ha netTerrain Logical-t vásárolok, akkor a DCIM-et is megkapom?


Nem, frissíteni kell a DCIM-re. Ez nem az jelenti, hogy új szervert kell hozzá látre hozni, csak egy új licenckulcs megadása szükséges. De ha DCIM-et várásol akkor automatikusan megkapja a Logical-t is. Remélem értik ennek a lényegét, de ha bármi kérdés van írjon emailt vagy hívjon minket és segítünk. 

Kérdés:

Logical tartalmaz eszközöket és node-okat?


Igen! A netTerrain kiterjedt eszközkatalógus segítségével épül fel, mely folyamatosan frissül.

Node objektumokkal hierarchikus rajzokat, épületeket szobákat építhet.

 

Az eszköz objektumok megjelenítik a portokat, kártyákat és berendezések pl.: patch panelek, szerverek switchek, routerek fizikai rajzát.

rack diagramm

Kérdés:

Mit tartalmaz a DCIM amit a Loigcal nem?


DCIM-nek három fő jellemzője van, melyek nem szerepelnek a Logicalban. Ha a Logical mellett az alábbiak közül szükség lehet akkor a netTerrain DCIM lehet ajó választás.


A netTerrain DCIM szolgáltatásai:

  • RACK katalógus: a netTerrain katalógusban szereplő RACK-ek arra szolgálnak, hogy dokumentálják a hely kapacitást, rendelkezésre álló tömeget, a teljesítményt. Lehetőség van eszközök felszerelésére is.
  • Feladatütemterv menedzsment: feladat, vagy munka a kiosztás felhasználók számára. A netTerrain DCIM lehetővé teszi a menedzsment számára, hogy nyomon követhessék a munkafolyamatokat, a frissítéseket és a feladat elvégzését.
  • Vezérlőpult jelentések: jelentések inkább az adatközpont kapacitás jelentések és eszközjelentések felé vannak beállítva. 

Kérdés:

Milyen típusú hálózati rajzok készíthetők a netTerrain Logical-ban?


A jó válasz erre: annyi féle, amit csak el tudsz képzelni. Rengeteg ügyfelünk használja a netTerrain Logical szolgáltatását a hálózati topológiai térképek készítéséhez. Mások irodai és telekommunikációs eszközök és helységek dokumentálására használják, vagy  alkalmazható felhő infrastruktúra megjelenítésére is. Vannak még olyan ügyfeleink is akik a katonai felszerelést dokumentálnak egy adott hadosztály számára.

 

A fenti 5 kérdés volt a leggyakrabban feltett kéréds a netTerrain Logical-al kapcsolatban. Ha további kérdése van, keressen meg minket bizalommal, próbálja ki a demo szoftvert.

 

Következő bejegyzésben átbeszéljük a netTerrain OSP-t. Maradjon velünk!

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: