Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

PLC Távmenedzsment

A feladat:

Soros porttal rendelkező PLC berendezések távoli elérése  megvalósítható úgy, mintha a PLC kábellel csatlakozna a számítógéphez.
IoT távmenedzsment ábra

A megoldás:

A Robustel M1000 Pro V2 a készülék soros portjára érkező üzeneteket, adatokat transzparensen továbbítja a mobil hálózaton keresztül egy előre konfigurált központba, valamint a központból érkező üzenteket továbbítja a soros portjára. Az adatkapcsolat TCP-n vagy UDP-n keresztül történik, a soros port lehet RS232 vagy RS485.

A Példa - TCP/UDP Szerver mód:

A kommunikációs kapcsolat felépítését a központi oldal kezdeményezi. 

A PLC soros porton keresztül csatlakozik az M1000 Pro V2 soros portjához, az M1000 Pro V2 soros portja hozzárendelésre kerül egy IP port számhoz. A központi oldal kezdeményezi a kapcsolat felépítését a soros porthoz rendelt IP porthoz, a kapcsolat felépítése után kezdődhet az adatok küldése és fogadása a PLC soros portja és a központi alkalmazás között.

A kommunikáció megvalósítható akkor is ha az M1000 Pro V2 dinamukus IP címmel rendelkezik Dinamikus IP címek esetében Dinamikus DNS szolgáltatás felhasználásával tudunk domain nevet rendelni az M1000 Pro V2 berendezéshez, a készülék ezt a domain nevet használva válik címezhetővé.

B Példa - TCP/UDP Kliens mód:

  • A PLC soros porton keresztül csatlakozik az M1000 Pro V2 soros portjához, mely tetszőlegesen beállítható TCP/UDP portrakapcsolódik, így az előre konfigurált központi alkalmazáshoz egyszerűen illeszthető.
  • Az M1000 Pro V2 két módon konfigurálható:
    • folyamatosan adat kapcsolat, GPRS/3G hálózaton
    • stand-by állapot, melyből SMS-el vagy hívással aktiválható a készülék. Ekkor az M1000 Prv V2 automatikusan felcsatlakozik a kívánt rendszerre, és létrejön a transzparens adatkapcsolat. Az adatkommunikáció befejeztével a készülék vissza áll stand-by üzemmódra.

Mindkét példánál miután a TCP/UDP kapcsolat felépül, transzparens adatkapcsolat jön létre, így a PLC készülék úgy érhető el, mintha az asztalon lévő eszköz lenne.


Date/Time: