Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Monnit ALTA veztékmentes gatewayek (koncentrátorok)

A Monnit vezeték mentes szenzor hálózat fontos elemei a gateway-ek. A gateway az a csomópont, ami a szenzorokkal tartja a rádiós kapcsolatot és biztosítja, hogy a szenzorok különböző protokollokon keresztül küldhessék adataikat a központi rendszerek felé. Egy gatewayhez, egy időben - logikailag 100, MODBUS gateway esetében 50 szenzor rendelhető. A központi adatfeldolgozó rendszerek elérhetetlensége esetén (pl: Internet, vagy hálózati kapcsolat kimaradás) a szenzoroktól átveszik és tárolják az adatokat mindaddig, míg el nem tudják ismét küldeni. Tárolási kapacitásuk 16000 adatsor. 
Monnit ALTA 4G gateway

Monnit ALTA 4G / LTE / NBIoT / Cat-M1 Cellular Gateway

A legújabb mobiltechnológiákat kihasználó és alkalmazó gateway. Beépített akkumulátorral rendelkezik, így az LPWAN technológiákra jellemző kis fogyasztás mellett nagyon sokáig képes az áramkimaradás esetén is működni. Tökéletes megoldás olyan helyekre, ahol a mobil hálózatokon kívül nincs más adatkapcsolati lehetőség, 

Monnit ALTA ethernet gateway

Monnit ALTA Ethernet Gateway

A legsokoldalúbb, Ethernet hálózatra csatlakoztatható Monnit gateway. Képes minden Monnit felügyeleti rendszerbe adatokat továbbítani, valamint  ismeri az 

  • SNMP (v.01) és
  • MODBUS over IP protokolokat is. 

SNMP-vel a legtöbb informatikai felügyeleti rendszerbe továbbíthat adatokat.

MODBUS over IP-t használva akár PLC-k számára is tud adatokar átadni.

Közeljövőben bővül a képesssége az MQTT protokollal, így képes lesz a legtöbb felhőben futó IoT alkalmazással is együttműködni. (Google Cloud IoT Core, Cumulocity, IBM Wattson, T-systems NMSDB)

PoE képességgel is rendelhető.

Monnit ALTA Serial Modbus Gateway

Monnit ALTA Soros Modbus Gateway

 RS-232C és RS-485 felületen képes továbbítani a szenzor adatokat a felügyeleti vagy vezérlő (PLC) rendszerbe. Kimondottan ipari felhasználásra készült.
Monnit ALTA  3G gateway

Monnit ALTA 3G Mobil Gateway

A Monnit ALTA 3G Cellular Gateway a 3G (UMTS/GSM) mobil hálózatra kapcsolódva küldi az adatoat a felügyeleti rendszerbe. Nagyon jól alkalmazható olyan területeken, ahol nem érthető el vezetékes Internet.

Date/Time: