Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

méh kaptár

Méh kaptárak felügyelete

A Monnit ALTA vezeték mentes szenzor rendszerrel kiválóan felügyelhetők a méh kaptárak. Mivel a szenzorok vezeték mentes (rádiós) technológiát használnak, igen egyszerű ellátni a kaptárakat a megfelelő szenzorokkal. Nagyon nagy előnye a Monnit rádiós technológiának, hogy a mérési eredmények elküldése pár tized másodpercig tart, nincs folyamatos rádiósugárzás, ami hátrányosan hatna a méhek tájékozódó képességére. Az intelligens szenzorok a felügyeleti rendszerben állíthatók be, milyen sűrűn mérjenek, milyen időközönként küldjenek mért adatokat.


Alta szenzor
Monnit szoftverek

A Monnit ALTA páratartalom szenzor ---> segítségével mérhető a kaptár belsejében lévő hőmérséklet és a levegő pára tartalma. A szondát a kaptár belsejébe vezetve a mindenkori pontos értékeket láthatjuk a felügyeleti rendszerben. 


A Monnit ALTA gyorsulás mérő ---> segítségével pedig azonnali riasztást kaphatunk, ha a kaptár megmozdul. Ennek nagy jelentősége van a kaptárak eltulajdonítás elleni védelmében. Mivel a szenzort a kaptárhoz rögzíthetjük, az már akkor is jelezni fog, ha megpróbálják leszerelni.


Kitelepülés esetén a Mobil hálózatokhoz kapcsolódó gateway-t (koncentrátort) használhatjuk az adatok továbbítására, amit a kaptáraktól 300-350 méterre is elvihetünk. Rendkívül kis adatforgalmat igényel a rendszer, tehát nem kell nagy előfizetéssel (adatcsomaggal) rendelkező SIM kártyát használnunk. Bármelyik szolgáltató SIM kártyájával használható.

Date/Time: