Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Monnit vezeték mentes IoT rendszerek biztonsága


A Monnit nagyon komolyan veszi a biztonságot. Vezetékmentes IoT szenzor rendszerük minden szintjén foglalkoznak a biztonsági problémákkal. Az adatbiztonság fenntartása minden kommunikációs szinten kiemelt fontosságú, kezdve a Monnit intelligens IoT szenzoraitól kezdve, egészen az iMonnit online szenzor felügyeleti szoftveren át a böngészőkig vagy a PLC-ig. Az adatokat biztonságos helyen tárolják, így a felhasználók minden esetben értesülhetnek a környezetükben bekövetkezett eseményekről, változásokról amelyeket a Monnit vezeték mentes szenzorok érzékelnek és szolgáltatnak.


A Monnit IoT szenzor rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy a szenzorok saját intelligenciával rendelkeznek. A kétirányú kommunikáció lehetővé teszi számukra, hogy ellenőrizzék az üzenetek kézbesítését, valamint fogadják és tárolják azokat az konfigurációs információkat, amelyek befolyásolják a működésüket. A küldött üzenetek nyugtázása lehetővé teszi, hogy a szenzorok folyamatosan megerősítsék, hogy biztonságos kapcsolatban vannak a rendszerrel. A Monnit által kifejlesztett vezeték nélküli rádiós protokoll nemcsak az akkumulátor, vagy az elem hosszú élettartamát biztosítja, hanem védelmet nyújt a rádióinterferenciák és a közbeékelődéses támadások (Man In The Middle Attack) ellen is. Áramkimaradás vagy a kapcsolat egyéb megszakadása esetén felismerik, hogy biztonságos kapcsolatuk megszakadt, ezért várakozó állapotba lépnek addig, míg a biztonságos (titkosított) kapcsolat helyreáll. A mért adatokat nem veszti el, hanem a tárolja, majd a biztonságos kapcsolat felépülésekor elküldi azokat. 


Az adatokhoz való hozzáférés az iMonnit felhasználói felületén vagy API-n keresztül biztosított. Mindkét esetben a rendszer 256 bites Secure Socket Layer (SSL) tanúsított titkosítást használ. A rádiós (RF) kommunikációs platform adaptív frekvenciaugrásos (szórt spektrumú) kommunikációval + 256 bit Diffie-Hellmann Key Exchange titkosítással működik.

Date/Time: