Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

Monnit technológia   

A Monnit ALTA vezetékmentes szenzorok titkosított rádiós hálózaton a gateway-en (koncentrátor) segítségével küldik a mért értékeket a felügyeleti rendszer részére, mely az adatokat értékelve és feldolgozva a megjeleníti azokat és amennyiben szükséges, riasztást küld, de a vezérlőkön keresztül a folyamatokba is be tud avatkozni.


A rendszer nem igényel kábelezést és a szenzorok későbbi elvárásoknak megfelelően bármikor áthelyezhetők. (Nem kötődnek helyhez a kábelek által, csak ott, ahol  a mérés galvanikus kapcsolatot igényel. Pl., feszültség mérők, fogyasztásmérő leolvasó eszközök). 


Szenzorok típusai:

  • Az eseményvezérelt szenzorok előre beállított esemény bekövetkeztekor küldenek a felügyeleti rendszer számára jelzést. Emellett az előre programozott időben is küldenek jelzést a felügyelt állapotról.
  • Idő vezérelt szenzorok az előre beállított időben küldenek mért adatokat, azonban beállítható az „Aware” (óvatos) mód, amikor bizonyos, előre beállított érték elérése után lehetséges a sűrűbb mérés és adatküldés.


A Monnit szenzorok a gateway-en keresztül küldenek adatokat a felügyeleti rendszer részére, ezeket feldolgozva a riasztásokat a felügyeleti rendszer küldi. 


Bizonyos mérendő paraméterek esetén (pl. feszültség, víz, fény stb.) léteznek detektáló szenzorok, amelyek jelzik, hogy a feszültség, a fény vagy a víz jelen van-e, vagy sincs. A határértékek változtathatók. Ezek a detektáló szenzorok eseményvezéreltek.


A rendszer mindennemű  kommunikációja titkosított. Biztonságról ide kattintva olvashat bővebben --->


A felhőben futó felügyeleti rendszer számára az adatfeladás időközeinek minimuma 10 perc. A szerveren futó (iMonnit Enterprise) megengedi a percenkénti feltöltést. Mindhárom esetben a leggyakoribb mérés percenként történhet. Modbus protokoll alkalmazása esetén lehetséges a másodpercenkénti mérés is és akár a 10 másodpercenkénti adatfeltöltést, de az ilyen sűrű mérés ebben az esetben nem indokolt és nem is javasolt, mivel a szenzort tápláló elemek élettartama jelentősen, negyedére rövidülne ilyen gyakori adatszolgáltatás mellett.


Több mint 50 féle szenzorral,  továbbá vezérlővel rendelkezik, így nagyon sok területen alkalmazható.   Segítségével a termelési, gyártási, üzemeltetési, tárolási és energiafelhasználási körülmények pontosan monitorozhatók és dokumentálhatók. 


A szenzorok hatótávolsága környezettől függően: 350-360m (1200+ ft) rálátás nélkül, 12+ falon keresztül!!!


A szenzorok tápellátása könnyen cserélhető, szabványos elemekkel történik.

  • Beltéri, 1x CR-2032 3V-os lithium elemes szenzorok, az elem élettartama óránkénti mérés esetén 4-5 év.
  • Beltéri, 2x AA ceruzaelemes szenzorok, elemek élettartama óránkénti mérés esetén 8-10 év.
  • Ipari, 1x Tadiran 3,6V-os lithium elemes szenzorok, az elem élettartama óránkénti mérés esetén 10+ év.


Az elemek állapota és a rádiós hálózat is felügyelhető!!

Monnit ALTA szenzorok
Monnit ALTA Gatewayek
iMonnit felügyeleti szoftverek
Monnit ALTA kiegészítők

Date/Time: