Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Hőközponti távfelügyelet

A feladat:

A megoldandó feladat a távfűtő hálózatba tartozó, tömbházakban kiépített hőközpontok 24 órás távfelügyeletéhez kommunikációs megoldás biztosítása. A megoldással szemben támasztott követelmény a mobil szélessávú kommunikációs csatorna biztosítása, magas rendelkezésre állás, real time adatátvitel, biztonságos adatátviteli csatorna, a kommunikációs csatorna menedzselhetősége, több végponti berendezés csatlakoztatása. A hőközponti adatok felhasználásra kerülnek üzemeltetési és számlázási célra egyaránt.
IoT távfelügyelet rajz

A megoldás:

A készülék a rajta keresztülhaladó adatokat IPSec hálózaton keresztül továbbírja titkosítottan azok biztonságának érdekében a központ felé. Ezt sem támogatta a korábbi rendszer. Ennél fogva egyszerűbbé és biztonságosabbá vált a számlázási rendszerig vezető út is.

A korszerű rendszer átalakítás végett szükséges lehet később a routerek frissítése, és távoli karbantartása is. A készülékünk erre is fel van készítve, mindezt a megrendelő álltal elvárt módon teheti meg.

A telemetriai adatok továbbítása mellett fontos a folyamatos rendszerdiagnosztika. Elengedhetetlen, ha valahol átviteli probléma van, vagy nem megfelelő a GSM lefedettség akkor gyorsan és hatékonyan tudjuk elhárítani a hibát. Ilyen helyzetekben a készülék komplex SNMP szolgáltatásait tudjuk igénybe venni. Ennél fogva a karbantartók akár automatikusan is hibajelentést kaphatnak azonnal. Az SNMP illesztése pedig könnyen és egyértelműen megoldható a már élő rendszer architektúrájába. A nap 24 órájában biztosított a távoli elérés, így a karbantartó bármikor be tud avatkozni és elháríthatja a hibát - akár kiszállás nélkül.

A hőközpontok valós idejű felügyelete lehetőséget ad a teljes rendszer, akár több száz hőközpont legoptimálisabb működtetésére, összehangolására. Hibák esetén azonnali beavatkozásra nyújt lehetőséget, növelve a szolgáltatás minőségét, csökkentve a hiba által okozott károk mértékét. 

A műszaki szempontok mellett a fogyasztási adatok valós idejű ismerete lehetőséget nyújt a fogyasztói számlák legrövidebb időn belüli kiállítására, valamint kiküszöböli a manuális fogyasztás mérő olvasásában rejlő hibázás lehetőségét.

Összességében elégedett ügyfeleket, optimálisabb működést, javuló cashflow-t eredményez.

Date/Time: