Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Vizualizálja a VCenter környezetét automatikusan

28.06.19 12:24 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Mivel egyre több IT információ található a virtuális térben, ezért egyre növekvő szükség van ezen dokumentumok virtuális megjelenítésére. Ennek a növekvő igénynek köszönhetően, gyakran kérdezik tőlünk, hogy a VMware adatokat is tudunk tárolni a netTerrain rendszerben.

 

Miért…? Itt van pár dolog, amit az ügyfeleinktől gyüjtöttünk össze: A fő ok, hogy vizualizáljuk a VMware adatokat, hogy egyablakos betekintést kapjunk. Igen tudjuk: ez túlságosan klisé és rengeteg olvasó fog ezért elkattintani, de az a legitim oka annak, hogy miért szeretik a felhasználók ezt az egyablakos betekintést. 

Érje el a VCentert a netTerrainen keresztül

Ha az ügyfeleknek el kell érniük a virtuális gazdagépet és gépeket, akkor azt nem szívesen tennék manuálisan, mikor egyszerűbben és gyorsabban lehet elvégezni automatikusan is. A múltban ezt az Integration Toolkit(ITK) segítségével oldottuk meg. ITK segítségével elérheti a VCenter adatbázist  hogy virtuális vagy fizikai gépeket jelenítsen meg.

 

NetTerrain Collector kiadásának köszönhetően bevezettünk egy jelentősebb, továbbfejlesztett mechanizmust. Korábban már bemutattuk, és korábban már olvashattak róla a blogban: dióhéjban a Collector az újgenerációs felderítő motorunk. 

Collector Vcenter  aloldal

A Collector megkönnyíti a folyamatot, amivel elérjük a VCenter rendszerét: Ellentétben az ITK-val, a Collector nem igényel közvetlen hozzáférést a VCenter adatbázisához. Akkor nézzük is meg, hogy tudja a Collector felderíteni a VCenter eszközeit és gyarapítani a netTerrain hálózati diagrammjait. Collector több adatcsomagot is használhat és ezeket a REST API-t felhasználva küldheti vissza a netTerrain-be. 

 

Természetesen először telepíteni kell a Collectort. Ezt bármelyik gépen megteheti, amelyiknek van hálózati összeköttetése a VCenter környezettel. Nincsen szükség speciális beállításra, back-end adatbázisra a futtatáshoz. Egyszerűen csak telepíti a kívánt eszközre, ahol a VCenter is megtalálható. A következő lépés a VCenter kapcsoló konfigurálása. Mivel a Collector a VCenter API-ből szerzi az adatokat, ezért csak a VCenter URL címe kell és egy valós felhasználónév jelszó páros.

Indítsa el a felderítést &készítsen VCenter diagrammokat a netTerrainben

Ha egyszer már konfigurálta a kapcsolót, már indíthatja is a programot. Több szálú ezért több különböző VCenter környezetekben futtatható és könnyen gyűjthet adatokat a kiszolgálókról, virtuális gépekről és a tulajdonságaikról. 

Beállítható, hogy milyen jellemzőket gyűjtsön be a hostról és a virtuális gépekről. Emellett a Collector tudja, hogy mely kiszolgálóhoz csatlakoznak virtuális gépek pl.: Ha egy virtuális gép kiszolgálót vált, akkor a Collector nyomon követi azt. 

De mégis, hogy néznek ki a diagrammok a netTerrain rendszerén? Az attól függ, hogy mik az igényei és mit szeretne látni. Megadhatja, hogy milyen projektekhez milyen diagrammokat lehessen szerkeszteni.

 

Például DCIM projektekhez rack nézetben gazdagépeket adhat meg, vagy létrehozhat topológiai térképeket, ha egyszerűen a hálózatot térképezi fel.

netTerrain VCenter megjelenítése

Tipikus megjelenítése VMware adatoknak a  netTerrain-ben, hogy minden egyes kiszolgálóra egyedi diagramokat készítünk, a host található a diagramm közepén és a virtuális gépek hozzá kapcsolódnak.

 

Bármi is legyen a felhasználás, reméljük a fenti ötletek ugródeszkaként szolgálhatnak a virtuális környezet automatikus kialakításában a netTerrain rendszerén. Ha erre az egyesített áttekintő ablakra szüksége lehet, amit sok ügyfelünk alkalmaz, azt csak a netTerrain használatával érheti el. 

Date/Time: