Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Mi teszi a netTerrain DCIM szoftvert kiemelkedővé? 

11.09.19 02:20 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Nagyon sok DCIM (adatközpont infrastruktúra menedzser) szoftver van a piacon és pont ezért nehéz feladat a leendő vásárlók számára felismerni, hogy melyik szoftver a legjobb választás

Mielőtt elmélyülnénk a részletekben, előtte egy kis háttérinformációval kezdem a Graphical Networks cégről. Ez a cég készíti a netTerrain szoftvercsomagot és 2007 óta van jelen a piacon. Előtte a cég alkalmazottjai mindannyian a netViz-nél dolgozott. Röviden: évtizedek óta foglalkoznak IT vizualizációval, ennek eredményeként teljesen tisztában vannak vele, hogyan kell olyan szoftvert készíteni, amely az ügyfeleknek valóban szükségük van. 

A használhatóság a rögeszme

 

A netTerrain könnyen használható és közvetlenül gyorsan elérhető. Ha ismeri a Visio-t vagy a netViz-t, akkor már tudja hogyan kell használni a netTerrain-t! Az összes diagrammot például a katalóguson keresztül lehet létrehozni. olvassa el az ügyfeleink véleményét vagy beszéljen jelenlegi ügyfeleinkkel és észre fog venni egy közös pontot: a netTerrain könnyen használható. Mivel a használhatóság, vagy éppen annak a hiánya sok DCIM implementációban jelen van, ezért döntő fontosságú a használhatóságot figyelembe venni a szoftver kiválasztásakor. 

Modellezés a katalógusból csupán másodperceket vesz igénybe

 

A netTerrain rendszerben könnyen elkészítheti a saját modelljeit (vagy lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, és elkészítik a modellt). Például egy kórház, amely elkezdte használni a netTerrain szoftvert, könnyedén elkészítette az adatközponti RACK diagrammot. 

Kábelkezelés egyszerű

 

Számtalan bemutató és demo készült: egyik panasz, ami gyakran előkerül az, hogy hiányzik a port-port közötti kábelezés a DCIM szoftverben. Ne keressen tovább: a netTerrain kiválóan alkalmas a kábelek kezelésére. Mivel a cég a hálózati dokumentációval és a részletes hálózati diagrammok fontosságával kezdődött, biztosítottuk, hogy a netTerrain segítségével könnyedén nyomon követheti összes kábelt porttól prortig ráadásul optikai szálak esetén is. A netTerrain áramköri rendezés lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással egyszerűen létrehozza a kábelek útvonalait. 

kábel nézet diagramm

A beépített integráció

 

Szüksége lesz integrációra? Ha igen, akkor óvatosan válassza ki a DCIM szoftvert. Ha a választott DCIM szoftver nem tartalmaz lehetőséget az integrációra, vagy nincs benne nyílt forráskódú API, akkor sok váratlan kiadásra kell készülnie a szoftver gyártókval való együttműködés miatt.  A GN-nél megértették, hogy rengeteg ügyfélnek kell különböző eszközöket integrálnia, ezért a netTerrain DCIM úgy lett tervezve, hogy az integrációt megkönnyítse. A netTerrain Collector segítségével API kapcsolatokat hozhat létre számos vezető alkalmazással: ServiceNow CA Spectrum, Solarwinds Orion NPM, AWS, Azure és sok más. Könnyedén importálhatja az Adatokat a netTerrain alkalmazásba, ez nem fog 4-6 hónapot igénybe venni. A netTerrain DCIM az API csatlakozók mellett SNMP felderítéssel is rendelkezik.

Energiafigyelés opció


Monitorozni kell az áramfelvételt? A netTerrain erre is képes. Itt talál további részleteket az energiafigyelésről. 

A netTerrain DCIM-hez nem szükséges bankot robbantani

 

Az árak megkülönböztetik a többi programtól. A netTerrain egy éves licence 944 USD-ről indul és az évenként megújuló, korlátlan felhasználó számmal rendelkező licence 2517 USD. Itt olvashat a netTerrain árazásával kapcsolatban. 

Vannak korlátok a rendszerben? Egyesek 3D nézetet akarnak. A netTerrainben nincs 3D-s nézet, nem azért mert nem lennének képesek implementálni, hanem mert kis értéket képviselnek, miközben rontják a szoftver alapvető hatékonyságát és rugalmasságát, viszont kínál egy rack nézetet: láthatja a RACK első és hátulsó nézetét a felszerelt eszközökkel. 

Rack diagramm

DCIM kifejezés az adatközpont infrastruktúra menedzsmentet jelenti. A DCIM nem foglalja magába a jelszó kezelést, vagy az IPAM-ot, de kezelni tudja az eszközöket a RACK-ben, a térkapacitást, a kapcsolatokat és az energiagazdálkodást.

 

Ha a használhatóság aggasztja Önt és el akarja kerülni a rettegett és drága „shelfware effect”-et, akkor fontolja meg a netTerrain DCIM szoftvert megoldásként. 

 

Próbálja ki a netTerrain ingyenes 14 napos próbaverziót. Néhány DCIM videót is megtekinthet a Youtube csatornán. További információért keressen minket bátran! 

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: