Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Hozza ki a legtöbbet az optikai hálózatból a netTerrain OSP-vel 

13.07.19 01:00 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

A mai szélessávú infrastruktúra, a hálózatok hihetetlenül gyorsan fejlődnek. A modern élet egyre jobban függ a technológiától, ennek következtében a hálózatok iránti igény felszökött. Mit jelent ez a hálózatok szintjén  és mit azoknak, akik ezeket a telekommunikációs, optikai hálózatokat menedzselik minden nap? Bizonyos területek elhanyagoltak lettek, míg más területek túlzottan támogatottak.

Számtalan távközlési szolgáltató (Tier 1-3), szélessávú szolgáltatók, közüzemi szolgáltatók, önkormányzatok, állami szervezetek jelenleg is terveznek és építenek a növekvő, újabb optikai átviteli igényekre,  új optikai hálózatokat, melyek kapacitása meghaladja a jelenlegi igényeket, mert szabad kapacitásra szükség lesz a jövőben.


Az optikai hálózati kapacitások építése kötelező ebben a kapacitás éhes környezetben, de a megépült és épülő hálózatokat viszont menedzselni is kell valahogy azok elkészülte után!

netTerrain OSP szoftver

A GIS (OPS szoftver) segítségével a hálózati mérnökök kapacitást tervezhetnek, és hatékonyan kezelhetik az új és már meglévő optikai hálózatokat. Pl. a netTerrain OSP-ben a mérnökök megtekinthetik a hálózati kapacitást egy kattintással és láthatják a tényleges kihasználtságot és becsléseket készíthetnek. 


A sok sötét szálat, amit a túlkínálatra építettek a jövőbeni keresleti előrejelzések miatt, vizuálisan kell kezelni. Láthatja, hogy mi hol van, mit használnak, melyek az elérhető optikai szálak, akkor az útvonalakat hatékonyan megtervezheti és láthatja, hogy melyik  szálat lehet bérbe adni.

Ha lehetséges az, hogy hatékonyan megtervezze az útvonalakat és teljes mértékben kihasználja az optikai hálózatot, akkor az erőforrások az egész területen felhasználhatók és minimálisra csökkenthetők azok a problémák, amit az egyes szálak alul-vagy túlhasználtsága okoz. 


Nézze meg a  netTerrain OSP-t használat közben a lenti videoban!

Letöltöm az ingyenes netTerrain OSP eBook-ot!

Végeredmény? 

Ha nem látja az optikai hálózatot, akkor azt lehetetlen kezelni. A netTerrain OSP GIS  szoftver az optikai hálózatot  madártávlatból mutatja meg, ami többet ér, mint a fizikai eszközök listája. Ha láthatja, hogy mely szálakat hol találja és mennyire használja, jó üzleti döntéseket hozhat, ami igazán fontos és ezekre a kérdésekre is választ kaphat : Mit tud bérbeadni? Mit kell fejleszteni? 


Az optikai hálózatok drágák, viszont jó befektetések akkor, ha jól kihasználtak a kapacitások, amiért fizettünk. A kihasználtság növelésének elengedhetetlen segítő eszköze a vizualizáció!


A netTerrain OSP mellett a netTerrain alkalmas IT hálózatok, adatközpontok automatikus felderítésére és dokumentálására is, ha ezek a területek is érdekesek, akkor kattintosn a következő oldalra: 

Automatikus hálózat dokumentálás, hálózati térkép készítés netTerrain-el


Töltse le az ingyens netTerrain OSP eBook-ot!

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: