Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Győzd meg a főnöködet, hogy szükségetek van a DCIM szoftverre: Védelem & megtérülő kapacitási beruházások. 

19.06.19 01:05 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Túl sokszor hallottam már hogy számít: A jó adminisztrátor tudja, hogy a szervezetük számára hasznos lesz a megfelelő DCIM megoldás. Utána a szervezetek hosszú hibaelhárítási idővel és kiadásokkal küzdenek. Elvesztegetik az olyan IT eszközökre fordított pénzt, amelyek nem megfelelő felhasználás miatt nem megfelelően működnek. Nem használt kábelek, a szerver rajzok, amik igazából semmilyen funkciót nem látnak el és így tovább.

 

Mi a probléma? Az, hogy nehéz meggyőzni az emeleten lévő embereket arról, hogy a DCIM megéri az árát.

 

Ha DCIM-et vásárol, akkor egy sor funkciót vásárol és könnyen beláthatja, hogy a megtakarítások nem olyan egyértelműek, mintha egy energiatakarékos izzót venne.

Habár az igazság az: DCIM segíteni fog szervezetének pénzt megtakarítani negyedévről negyedévre és évről évre. 

netTerrain RACK ábrázolás

Manapság az IT infrastruktúra elég nagy…. és csak nagyobb lesz. Ha a hibaelhárítás elvesztegetett pénz, kábelspagettik, és a zombi szerverek jelentik a problémát a rendszerének, talán szüksége lehet a DCIM szolgáltatásaira. 

Megnézünk pár eltérő megoldást arra, hogy pénzt spórolhasson a DCIM szoftverrel. 


Kapacitáskezelés és tervezés a megfelelő DCIM megoldással nagy mértékben javul. DCIM szoftver használata nélkül sok esetben a az adatközpont tervezett, a valójában igényelt és a rendelkezésre álló kapacitás nem találkoznak egymással.

 

Ha a RACK kihasználatlan akkor a költségek növekednek: az energia költséggel, a rendelkezésre álló hely és a helykihasználás nem lesz megfelelő… egyszóval pénzt pazarolunk.


A DCIM használatával a szerveztek fejleszteni tudják az erőforrásuk felhasználását

Mennyi pénzt lehet megspórolni? 


Az Uptime Institute tanulmánya szerint, minden egyes kilowatt egy kritikus szinten telítődött Tier 4 adatközpontban $25,000-ba kerül.

 

Használjuk ezt a becslést egy Tier 4 adatközpontra és számoljunk.




Az Uptime Institute becslései alapján feltételezzük, hogy a példa adatközpontunkban az eredetihez képest csak a 80%-át képes felhasználni. Egy 1000 kW-os terhelés alapján 5 millió dolláros veszteséget jelenthet a rosszul felhasznált befektetés. ($25,000 *200kW). Természetesen a DCIM sem tudja visszaállítani a kapacitásveszteséget, de továbbra is képes lesz jelentős összegeket megtéríteni.

 

Ha csupán csak 50kW kapacitást kapunk vissza, már az egy lenyűgöző 1,25 millió dolláros megtérülést jelent.

 

A megtakarítások példája csupán a kezdet, mivel a DCIM nem csak egyszer használjuk, hanem folyamatosan működik. A DCIM szoftver vizualizálja az eszközöket, alaprajzokat és biztosítja az eszközök optimális elhelyezését a folyamatosan változó környezetben


Segít megvédeni újra és újra az Ön befektetését.

 

Ha az adatközpont nem különösebben nagy, attól még lehet drága. Ha a főnöke azzal érvel, hogy az adatközpont kicsi, ezért a DCIM nem releváns, akkor ajánljuk figyelmébe a Ponemon Institute nemrégiben készített tanulmányát ami megállapította, hogy minél kisebb az adatközpont, annál drágább az átlagos költség 1 kW-ra.


Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: