Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

3 indok, hogy miért kell lecserélni a Visiot a hálózat dokumentálásban

12.08.20 09:33 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

A változás mindig nehéz, ezt mindenki tudja. Megértem, hogy a legtöbb ember nem szeret változtatni: ott maradunk a munkahelyen, mikor nem is szeretjük, mindig megszokásból ébredünk, ugyan abban az időpontban, ugyan azokat a kedvelt éttermeket látogatjuk és ugyan úgy igaz a hálózati mérnökökre, hogy frissítik a táblázatokat és a Visio diagrammokat, mert számukra ez jelenti a komfort zónát. 


Miért kavarnánk fel az álló vizet, igaz?


Most azt kérdezitek, hogy miről beszélek, milyen 3 indokot tudok mondani, hogy lecseréljétek a Visiot és táblázatokat. 

Mint mindenki, a hálózati mérnökök is igényesek a munkájukra és a hálózat kezelése nem éppen egy könnyű feladat. Élő lélegző informatikai ökoszisztémát, az állandó változások miatt, rendben tartani: kapacitás tervezés, változások végrehajtása (hardware csere), kábelezés, hálózat megfelelő működésének biztosítása és még sok más feladat. Szóval mikor is fér bele a diagrammok frissítése? 

 

Legyünk őszinték, a diagrammok frissítése nem élvez prioritást a napi feladatokban és ezért a táblázatok és a Visio diagrammok elavulnak.

 

Késsz vagy megszabadulni a Visiotól? Úgy érzed szükséged lehet egy hálózat dokumentáló rendszerre? Nos, itt van a 3 legfontosabb indokom a cserére. 

#1 Vessen véget a találgatásnak egy igazi hálózat dokumentáló rendszer segítségével!


Mikor ránézel egy Visio diagrammra, tudod hogy mikor lett utoljára frissítve, mikor tíz vagy száz ember dolgozik rajta a különböző szervezeteken? Az információk naprakészek? Ha igen, akkor egy nagyon különleges szervezetben dolgozol és talán abba hagyhatod az olvasást…


A túlnyomó többségnek azonban tovább kell olvasni. Általában a hálózati mérnököknek több munkára és időre van szükségük a hálózattal kapcsolatos információk összegyűjtésére és csak utána a legfrissebb hálózati diagrammok segítenek kiiktatni a találgatásokat. 


Példaként megemlítem, hogy a netTerrain Collector, ami a DCIM és a Logical alap része, automatikusan ad egy naprakész hálózati diagrammot. 

netTerrain SNMP segítségével felderíti a hálózati eszközöket és kapcsolatait, akár port szintig a közelgő 8.6 frissítéssel. 9.0-as rendszerfrissítéssel képes lesz CDP és LLDP szabványok használatára is. 

netTerrain Collector

Miután a felderítés befejeződött, az elkészült térképet könnyedén megtekintheted a netTerrain alkalmazásban a böngésző segítségével. Ezeket az információkat, már könnyedén fel lehet használni az állásidő csökkentésére, a kapacitás tervezésre, a szükségtelen kiadások és alacsonyabb költségek csökkentésére. 

#2 Gyorsabb információ keresés


A netTerrain központosított rendszere megfelelő módja annak, hogy bevond a hálózati mérnököket a diagrammok megtekintésébe ahelyett, hogy sok Visio diagrammot kellene átnézned és ellenőrizned, hogy melyik a legpontosabb, legfrissebb ábra. 


A netTerrainben több mód is van az eszköz keresésére, pl. IP-cím, Mac-cím, vagy bármilyen mező kereshető. Lehetőség van több kritérium egyidejű keresésére is ezért a gyors információ szerzés csökkenti a hibaelhárítási időt

#3 Őrizze meg az alkalmazottak tudását a hálózati dokumentáló rendszer segítségével


Nem tudom már megszámolni, mennyiszer hallottam ezt: a hálózatért felelős mérnök nyugdíjba vonult, vagy már nem dolgozik a társaságnál és ezért nem tudja senki, hogyan működik a hálózat


Ez az egyik fő ök, hogy miért vásárolnak netTerraint. Sok mérnök nyugdíjba vonul és ez a legegyszerűbb módja, hogy megőrizzük a tudásokat, ha dokumentálunk a netTerrain alkalmazásban

 

Nem kell tovább Józsi agyában turkálni különböző médiumok segítségével, mert minden tudás egy helyen lesz elérhető, ahol megtekinthető az összes diagramm. 

Remélem ez a 3 ok elég, hogy megértsük egy központi hálózati dokumentáló megoldásban rejlő erőt. Egy megfelelő dokumentáló megoldás, mint pl. a netTerrain segít javítani a hálózat hatékonyságát és könnyebben lehet kezelni azt. 

 

Próbálja még ki ma az ingyenes demo rendszerünket!.  

Ingyenes netTerrain Demo!

Date/Time: