Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Robustel vs. napelemfarm felügyelet

18.10.19 09:53 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

Napjainkban egyre fontosabb a növekvő energiafogyasztás fentarthatóságának biztosítása, miközben a fosszilis energiahordozó tartalékok csökkennek, az áruk folyamatosan nő. Elkerülhetetlen a megújuló alternatívák hatékonyságának fejlesztése, versenyképessé téve őket a hagyományos lehetőségekkel szemben. A környezettudatosság és a környezetvédelem érdekében is szükséges a hagyományos energiatermelő kapacitások redukálására.

 

A megújuló energiák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek már a lakosság körében is, a rendszerek költsége is folyamatosan csökken, azt tapasztalhatjuk, hogy az ilyen energiaforrások telepítése és használata, hazánkban is folyamatosan terjed.

A napelemfarmok egy központi felügyeleti rendszerrel kapcsolódhatnak össze, ami lehetővé teszi, hogy az üzemeltetés során keletkező fontos paramétereket távolról is felügyeljük, és szükség esetén hatékonyan tudjunk beavatkozni. A Robustel R3000-Q4LB ipari routere lehetővé teszi a napelemfarm üzemeltetésével kapcsolatos fontos funkciók távoli menedzselését. Mindezt kiegészítve az RCMS (Robustel Cloud Manager Serviceszolgáltatásaival megvalósítható minden egyes napelemfarm távoli felügyelete, hozzáférések engedélyezése/tiltása, hibajelzések, statisztikák, karbantartási és szervizigény pontos nyomon követése és a szükséges beavatkozás megtétele, biztosítva így az optimális üzemelés és üzemeltetés alapjait.

Kerítés és biztonságtechnika a közvetlen üzemeltetési feladatokon túl

 

Az elsődleges üzemeltetési feladatok mellett, fontos a napelemfarm értékeinek (tartószerkezetek, napelemek, kábelezés, inverterek, stb..) megőrzése, és az illetéktelen behatolók elleni hatékony védelem kialakítása. Ahhoz, hogy biztonságba tudhassuk a napelemfarmot, körbe kell azt keríteni és érdemes kamerarendszert is kiépíteni hozzá. A Robustel R2000 Dual  ipari routerei, itt is hatékony megoldást kínálnak, a biztonságtechnikai rendszer távoli felügyeletére.

További információt kérek!

Date/Time: