Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

Teljes felhő és hálózati infrastruktúra megtekintése

30.06.19 01:00 PM Comment(s) By Bence

Digitális transzformáció nem hagy érintetlenül semmit, pl. az infrastruktúra, mint szolgáltatás (Cloud) rendkívül népszerűvé vált, mivel felszabadítja az IT fejlesztésre szánt időt és az adatközpont fenntartásának költségeit. 

A 2016-os IDG felmérés megdöbbentő eredményeket hozott:

  • A vállalatok 47%-a áttelepítette a levelezést a felhőbe
  • Cégek 27%-a felhőben tárolja az adatait
  • A következő években 43%-kal többen terveznek felhő alapú adattárolást bevezetni
  • Vállalatok jelentése szerint a következő évben a vállalatok átlagosan 1,56 millió dollárt költenek majd felhőszolgáltatásokra.

Sok vállalat mérettől és iparágtól függetlenül fejlődik és elrugaszkodik a hagyományos Rack&Stack modelltől. A hálózati berendezések cseréje, bővítése felhő szolgáltatásokkal zajlik (pl. AWS, Azure, stb) és virtuális gépeket, switcheket használnak. De azért mégis csak jó lenne ezt az új infrastruktúrát  a hagyományos Rack-diagramban látni, ahol a hálózat szintű kapcsolatok jól láthatóak és könnyen áttekinthetők, könnyű beavatkozni hálózat kimaradás vagy kapacitás bővítésének tervezésekor egyaránt.


netTerrain használatával megtekintheti a Cloud hálózatot is. Az egyablakos betekintés segítségével könnyedén megjelenítheti a virtuális és felhő infrastruktúráját. 

A netTerrain segítségével könnyen láthatóvá válik, hogy mi van a virtuális térben


  • Nézze meg a VM-készletet és határozza meg könnyedén, hogy hány virtuális gép van, hol vannak pontosan, mit csinálnak és ki használja azokat.
  • Nézze meg a AWS (Amazon Web Services) infrastruktúrát, mennyi EC2 (Amazon Elastic Compute Cloud), pillanatképeket és a tűzfal beállításokat
  • Vizuálisan láthatod az Azure virtuális gépjeidet, a hálózat építést és az adattárolást. 

A netTerrain használatával könnyen láthatjuk mi kapcsolódik pontosan a hálózatunkhoz.


  • Megvizsgálhatja a vállalati hálózat globális nézetét
  • Vállaszon ki két távoli objektumot és nézze meg, hogyan kapcsolódnak egymáshoz

A netterrain célja, hogy hierarchikusan és grafikusan jelenítse meg az információt, az objektumok közötti információt. Alaposan nyomon követheti a virtuális eszközöket, pont úgy, mint egy tárgyat. Mivel a teljes project egy helyen taláható, ezért csak pár másodpercig tart, hogy a hierarchia tetejéről a legkisebb szoba legutolsó portjába eljusson.

Az IT hálózatok, vállalati modellek és dokumentációk nem csak papíron létezhetnek. Az informatikai dokumentáció és grafikus megoldások segítségével, mint pl. a netTerrain megoldása, lehetővé teszi a rendszer egészére kiterjedő kapcsolatok megvizsgálását és megértését. Mikor mindent láthat a portoktól az alkalmazásokig rengeteg pénz, időt és fejfájást spórolhat meg. Ha a központi IT infrastruktúrára van szüksége, mind a hagyományos, mint a Cloud eszközökhöz, a netTerrain az egyetlen alkalmazás, ami egyesített áttekintő nézetet ad Önnek a rendszeréről. 

Ajánlatot kérek!

Date/Time: