Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Teljes felhő és hálózati infrastruktúra megtekintése

30.06.19 01:00 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Digitális transzformáció nem hagy érintetlenül semmit, pl. az infrastruktúra, mint szolgáltatás (Cloud) rendkívül népszerűvé vált, mivel felszabadítja az IT fejlesztésre szánt időt és az adatközpont fenntartásának költségeit. 

netTerrain virtuális gépek megjelenítése

A 2016-os IDG felmérés megdöbbentő eredményeket hozott:

  • A vállalatok 47%-a áttelepítette a levelezést a felhőbe
  • Cégek 27%-a felhőben tárolja az adatait
  • A következő években 43%-kal többen terveznek felhő alapú adattárolást bevezetni
  • Vállalatok jelentése szerint a következő évben a vállalatok átlagosan 1,56 millió dollárt költenek majd felhőszolgáltatásokra.

Sok vállalat mérettől és iparágtól függetlenül fejlődik és elrugaszkodik a hagyományos Rack&Stack modelltől. A hálózati berendezések cseréje, bővítése felhő szolgáltatásokkal zajlik (pl. AWS, Azure, stb) és virtuális gépeket, switcheket használnak. De azért mégis csak jó lenne ezt az új infrastruktúrát  a hagyományos Rack-diagramban látni, ahol a hálózat szintű kapcsolatok jól láthatóak és könnyen áttekinthetők, könnyű beavatkozni hálózat kimaradás vagy kapacitás bővítésének tervezésekor egyaránt.


netTerrain használatával megtekintheti a Cloud hálózatot is. Az egyablakos betekintés segítségével könnyedén megjelenítheti a virtuális és felhő infrastruktúráját. 

netTerrain virtuális gépek

A netTerrainsegítségével könnyen láthatóvá válik, hogy mi van a virtuális térben


  • Nézze meg a VM-készletet és határozza meg könnyedén, hogy hány virtuális gép van, hol vannak pontosan, mit csinálnak és ki használja azokat.
  • Nézze meg a AWS (Amazon Web Services) infrastruktúrát, mennyi EC2 (Amazon Elastic Compute Cloud), pillanatképeket és a tűzfal beállításokat
  • Vizuálisan láthatod az Azure virtuális gépjeidet, a hálózat építést és az adattárolást. 

A netTerrainhasználatával könnyen láthatjuk mi kapcsolódik pontosan a hálózatunkhoz.


  • Megvizsgálhatja a vállalati hálózat globális nézetét
  • Vállaszon ki két távoli objektumot és nézze meg, hogyan kapcsolódnak egymáshoz

A netterrain célja, hogy hierarchikusan és grafikusan jelenítse meg az információt, az objektumok közötti információt. Alaposan nyomon követheti a virtuális eszközöket, pont úgy, mint egy tárgyat. Mivel a teljes project egy helyen taláható, ezért csak pár másodpercig tart, hogy a hierarchia tetejéről a legkisebb szoba legutolsó portjába eljusson.

Az IT hálózatok, vállalati modellek és dokumentációk nem csak papíron létezhetnek. Az informatikai dokumentáció és grafikus megoldások segítségével, mint pl. a netTerrain megoldása, lehetővé teszi a rendszer egészére kiterjedő kapcsolatok megvizsgálását és megértését. Mikor mindent láthat a portoktól az alkalmazásokig rengeteg pénz, időt és fejfájást spórolhat meg. Ha a központi IT infrastruktúrára van szüksége, mind a hagyományos, mint a Cloud eszközökhöz, a netTerrain az egyetlen alkalmazás, ami egyesített áttekintő nézetet ad Önnek a rendszeréről. 

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: