Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Vedd kezedbe az adatközpontod irányítását

30.03.22 01:39 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

4 mindennapi kihívás amelyre megoldást tudunk

Egy állandó mozgásban és fejlődésben lévő rendszer felett, mint az adatközpontok, manapság szinte lehetetlen átvenni az irányítást megfelelő eszközök és csapat nélkül. A Data Center Infrastructure Management (DCIM) megoldásai segítenek az adatközpontok vezetőinek olyan problémák megoldásában, amelyek napi kihívást jelentenek, és hosszú távon megnehezíthetik a cég fejlődését. 

Ebben a blogban azt a négy kulcsfontosságú megoldást vizsgáljuk meg, amelyek segítségével a DCIM valóban segíthet:
Kipróbálom
1. A DCIM segít a hely és a súlykapacitás szabályozásában

Eleged van abból, hogy minden alkalommal az „ ecc, pecc, kimehetsz ” játékot játszol, amikor új szervert kell leraknod? Kihívást jelent hogyan lehetne nyomon követni az állványok helyét és súlyát, vagy túl gyorsan elfogy a hely? Ugye nem kell megmagyaráznunk, hogy az adatközpontok kapacitásának tervezésénél mennyire fontos figyelni a megfelelő rendelkezésre állás biztosítására, ezért van szükség olyan megoldásra, amelyben minden részletet könnyen be lehet kalkulálni. 

A netTerrain DCIM segítségével könnyen nyomon követhető, hogy mennyi állványterület áll rendelkezésre az egyes rackekben és sorokban. Tipp: a helykezelés mellett ne felejtsd el megmérni az összes rackben található eszköz súlyát!

 

A DCIM-szoftver vizuális jelzésekkel látja el a hely és a tömeg elérhetőségét, valamint a műszerfalon jelentéseket küld, amelyek segítenek kezelni az eszközöket, készletet, és megtervezni a terület jövőbeli növekedésének lehetőségét. 

2. A DCIM segít a tápellátás szabályozásában


Túl magas az energiafogyasztás? Emellett megemelkedtek a hűtési költségek is? Tudjuk, hogy ezek a felesleges kiadások érzékenyen érintik a cégeket, ha velünk tartasz megmutatjuk, hogy erre is van megoldásunk! A DCIM-et számos szervezet használja az energiafelhasználás hatékonysági arányának (PUE) csökkentésére, amely annyira hatékony, hogy kutatásaink szerint ügyfeleink akár 30%-ot is megtakaríthatnak az adaközpontok energiaköltségén a netTerrain környezetfigyelő moduljával.

 

Mi a trükk az energiagazdálkodásban? Egyrészt a rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy rackenként nyomon tudja követni mennyi áramot fogyaszt, akár a gyártó által meghatározott teljesítmény, vagy akár a valós idejű teljesítményfigyelés alapján. Ez segít az energiakapacitás optimalizálásában, a nem megfelelően kihasznált szerverek feltérképezésében (amelyek ugye értékes rackterületet és hűtést foglalnak el), a rack-sűrűség túllépést azáltal, hogy több szervert ad a rackekhez (a teljesítménykorlátozások feláldozása nélkül), és segít csökkenteni a rackek számát. 

3. A DCIM segít a downtime szabályozásában


Noha a DCIM nem éppen egy varázspálca, amely lehetővé teszi, hogy teljesen elkerüld a downtime-ot, mégis segít megakadályozni, hogy teljesen kicsússzon az irányításod alól. A downtime minden perce költséges: a Gartner cég kimutatása szerint az állásidő átlagos költsége percenként 5600 dollár – nem beszélve a hírnév és termelés veszélyeztetéséről, amelyek szintén érintettek ilyenkor. A probléma forrását könnyen meg lehet találni egy olyan rendszerben, ahol az összes információ egy helyen van, ezzel időt és pénzt spórolva a cégnek. Ezt lehet még tovább növelni, akkor ha a DCIM szoftver részt tud venni a változáskezelési folyamatban, ami naprakész adatokat jelent, ha ezeket folyamatosan importálni és szinkronizálni tudja egy másik adatforrással, például a ServiceNow-val vagy a Solarwinds-szel.

 

Ezenkívül a netTerrain környezetfigyelő modulja (amelyet a netTerain DCIM ingyenesen tartalmaz) kulcsfontosságú kiszolgálói állapotra vonatkozó betekintést is nyújt.


4. A DCIM segít a költségek szabályozásában


Bár ez a tétel valóban elvárható egy ilyen nagyszerű terméktől, a fenti három pont után mégiscsak érdemes egy kicsit részletesebben boncolgatni a témát.

Ha Te, mint a legtöbb adatközpont-menedzser manapság, folyamatosan küzdesz az emelkedő költségekkel, mint az égbekiáltó energiaárak, a berendezések, vagy a hosszan tartó leállások, akkor a megoldás itt van a kezedben: a DCIM segít a költségek szabályozásában, hogy el tudj érni egy fenntartható környezetet

 

Összegezve a fentebb említetteket, egy kiváló DCIM szoftver életmentő lehet, ha nincs jól megtervezve az adatközpont növekedése, vagy ha a kapacitás nincs megfelelően kihasználva, ami segíthet a downtime visszaszorításában. Sőt még nem is beszéltünk ebben a blogban a kábelkezelési problémákról, hogyan tud a DCIM ebben is segíteni, erről a következő cikkünkben olvashatsz hamarosan.

Beszélgess velünk, látogass el honlapunkra vagy kérj ingyenesen kipróbálható rendszert itt

Tudj meg többet
Share -

Date/Time: