Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Miért fontos a Robustel ipari routerek földelése?

24.01.20 12:33 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Ritkán beszélünk a készülékek földelésének a fontosságáról, pedig az ipari - de akár irodai - környezetben használt berendezések esetén a földelés hiánya vagy nem megfelelő bekötése nagy mértékben csökkentheti a készülékek megbízhatóságát, akár meghibásodásokhoz is vezethet.


A router földelése segít megelőzni az elektromágneses interferencia (EMI) okozta zajhatásokat és az elektromágneses terek káros hatásait. Tapasztalataink alapján elmondható, hogy a földelés nagy arányban véd a kommunikációs zavaroktól. 


Tudunk esetekről, ahol az utólagos földelés javította a kapcsolat minőségét. Érdemes földeléssel megelőzni a bizonytalan hibákat, kommunikációs szakadásokat, melyeknek látszólag nincsenek okai és sok időnket rabolja el a hibakeresés. 


Különösen fontos elvégezni a földelést olyan környezetben, ahol ipari gépek működnek, erős elektromágneses terek keletkeznek, ilyenek a nagy teljesítményű elektromos motorok, relék, kapcsolók, rádióadók stb. Továbbá jobb, ha az eszközök közötti statikus kisülések a földelésen keresztül egyenlítődnek ki, és nem az Ethernet portokon keresztül. (Ne feledje, hogy a kültéri eszközökhöz is szükség lehet biztonsági előírásoknak megfelelő földelésre vagy villámvédelemre.)

  • A földelés azért is fontos, mert a hiánya miatt keletkezett meghibásodások az eszköz garanciájának elvesztését okozzák
  • A földelést mindig üzembe helyezés és a csatlakozók csatlakoztatása előtt kell elvégezni

A Robustel routereken a földelés bekötésére több lehetőség van, a földelés bekötési pontját a készülék házán egy ikon jelzi.


  • Az egyik földelési lehetőség a router házán külön erre a célra szolgáló csavar. 
foldeles ikon
  • A másik a tápcsatlakozón keresztül.
foldeles csatlakozó
Share -

Date/Time: