Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

netTerrain DCIM és IoT

16.09.19 01:24 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

A blogban eddig a netTerrain informatikai célú felhasználásáról beszéltünk, a rendszer erre a célra került kifejlesztésre. Tudjuk, hogy vannak lehetőségek más célú felhasználásra is, az ügyfeleinktől és belső megbeszéléseinken is időről, időre felmerül, hogy mire lehete még használni a rendszert, de a régi mondás szerint a cipész maradjon a kaptafánál, mi is általában a kaptafánál maradunk. 

A Kern Kft.-ben a hálózat dokumentálás mellett IoT megoldásokkal is foglalkozunk, így logikus, hogy felmerült a netTerrain és az IoT összekapcsolása, de a gondolat kísérleteken túl nem léptünk, pedig jó ötletnek tűnt a különböző tevékenységi köreink összekapcsolása.


A Graphical Networks áprilisban tartotta a globális partner találkozóját, ahol lehetőségem volt részt venni. Az előadások során bemutatásra került több netTerrain alapú projekt is, többek között egy spanyol project az Acciona Energia (https://www.acciona-energia.com/) részéről. A bemutató már a címe alapján is ígéretes volt, de messze felülmúlta a várakozásaimat. 

Az Acciona egy energetikai vállakozás, aki globális lefedettséggel termel elektromos áramot kizárólag megújuló enegiahordozók felhasználásával, több mint 6 millió ügyfél számára biztosítanak kibocsátás mentes elektromos áramot.

Az Acciona elődás egy netTerrain alapú adatközpont menedzsmentről szól, ahol az IT mellett az adatközpont olyan gépészeti berendezéseinek felügyelete is integrálásra kerültek mint a generátor, szellőző- és klíma rendszer és az adatközpontokban elhelyezett különböző érzékelők., azaz az IoT körébe tartozó felügyeletet is a netTerrain oldja meg.


Az Acciona sikeresen összehozta az IT felügyeletet és az IoT-t, ráadásul mindezt egy olyan adatközpontban, ami megújuló energia termelés felügyeletét látja el! Az adatközpont üzembiztonsága elengedhetetlen a vállalt működéséhez, annak a felügyelete kritikus terült az Acciona számára.

Ők megcsinálták azt, amiről mi már sokszor beszéltünk, de a tettek halála a meetingek sokasága, ahol csak beszéltünk, a helyett, hogy csináltuk volna… De nem baj, az nT és IoT összekapcsolására így is megvan az élő példa az Acciona-nál.

Az előadás után Jan - a Graphical Networks vezérigazgatója – beszélgetett Javierrel a rendszer elemeiről, a projekt megvalósításáról.


A beszélgetés számomra legérdekesebb részei



Az elképzelés az volt, hogy létrehozzanak egy ernyő rendszert, ahol az összes, a működésre jellemző paraméter egy helyen elérhet és áttekinthető, valamint a rendszert a vállalat több diviziója is tudja használni.



A netTerrain került ki győztesként a pályázatból, mert az Acciona számára legfontosabb funkciókat biztosítja – mint API és különböző konnektorok 3rd party rendszerekhez és mindezeket egy fair áron. a netTerrain biztosította a gyors és költséghatékony bevezetést.


A teljes  beszélgetés angol felirattal elérhető a követekző linken: https://youtu.be/s8pP3K2es2o

Date/Time: