Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Myth Buster: A netTerrain valóban csak egy kültéri hálózat dokumentáló eszköz?

12.09.19 07:20 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

Láttam néhány hozzászólást a neten, melyben lényegében azt mondák: „ne vásárolj netTerrain DCIM-et, mert csak kültéri üzemi hálózat (kültéri hálózat?)  dokumentálására való szoftver”.

Mikor ilyen hozzászólásokat látok, csak kapkodom a fejem és azon gondolkozom, hogy ki találta ezt ki?

 

Természetesen van egy fantasztikus OSP szoftverünk, de ez csak a jéghegy csúcsa, amit a netTerrain kínálni tud. A Graphical Networks IT dokumentációs gyökerei 1993-ig nyúlnak vissza. A cég alapítása elött az alkalmazottak mindannyian a netViz-nél dolgoztak. A netViz úttörő szerepet játszott a hálózati dokumentációban. 

Informatikai menedzsment területén szerzett évtizedes tapasztalat révén a csapat megértette azokat a problémákat, melyeket az ügyfelek próbálnak megoldani: A rossz IT átláthatóság. A rosszul átlátható IT infrastruktúra kevésbé kihasznált IT eszközöket, hosszú hibaelhárítási időket és nem túl hatékony tervezést eredményez. A fő szoftverünk a netTerrain rendkívül hatékonyan kezeli ezeket a probléma forrásokat.


Mivel tudjuk, hogy nem létezik olyan IT megoldás, ami minden problémához igazodik, ezért a netTerrain-nek is két különböző módja van: a hálózat dokumentálásra készült netTerrain Logical és a RACK és kábelmenedzsment rendszer a netTerrain DCIM. Az optikai szálkezelést az épületek és üzemek külsö/belső részén egyaránt kiegészítő modulként kínáljuk. Ez a szoftver a netTerrain OSP

A netTerrain-el csak arra kell fizetni amire valóban szüksége van. 

IT logical digaramm

Hálózatot kell dokumentálni és a hálózat felderítő segítségével akarja kezelni az eszközöket és kapcsolatokat? Akkor a netTerrain Logical az Ön rendszere. 

IT Rack diagramm

A RACK szekrényeket és állványokat kell dokumentálni az adatközpontjában, hogy nyomon tudja követni az elrendezést az áramfelvételt, munkafolyamatokat, esetleges változtatásokat kezelni tudja? Akkor a netTerrain DCIM az ön megoldása. 

Mivel a netTerrain IT vizualizációs program, rengeteg ügyfél dokumentálhatja irodai munkakörnyezetét is pl.: telekommunikációs helységektől az irodai helységekig, a fali portoktól a munkaállomásokig az eszközöket nyomon követheti.

 

Itt vissza is kanyarodunk a netTerrain OSP átbeszéléséhez. 

A netTerrain OSP egy kiegészítő modul, mely hozzáadható a netTerrain Logical vagy a netTerrain DCIM-hez egyaránt. Ha nyomon kell követni az optikai kötegeket, szálakat és meg kell nézni az OpenStreetMaps-ben a kábelezést, az aknákat, szerelő nyílásokat hat tizedes pontossággal, akkor csak a netTerrain OSP modult kell hozzárendelni valamelyik netTerrain verzióhoz. 

 

Íme egy példa: Ha a netTerrain DCIM-et és az OSP-t kombinálja, akkor külső és belső nézetes megoldás lesz. Ez a kombináció azt jelenti, hogy dokumentálhatja az épület/iroda/egyetem környezetét és külső optikai vezetékeket, szerelőaknákat, nyílásokat jeleníthet meg és az épület belsejében szintén láthatja az elosztókat és a javító paneleket. 

A választott rendszertől és kiegészítő modultól függetlenül a netTerrain mindig a Collectorral érkezik, mely SNMP hálózat felderítést és API csatlakozóit egy harmadik fél adatforrásaihoz használja fel automatikus diagramm készítéshez. 


Remélem sikerült megválaszolni a mítoszt, hogy a netTerrain csak egy OSP eszköz. A netTerrain egy erőteljes és népszerű IT-dokumentációs és megjelenítő megoldás, mely segít a szervezetének vizualizálni IT infrastruktúráját. 

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: