Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Rosszul van már a munkagépektől és a Tarot kártyától? 3 ok amiért szüksége lehet a netTerrain OSP-re. 

03.04.20 09:33 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

"Oh, miért nem dokumentáltam az optikai szálakat....az én hibám.Most üresség van, ahol a bitjeim voltak."


Ó, ezek az okok, amiért szükség lehet az OSP szoftverre,… de ha szüksége van még indokokra, az alábbiakban felsorolunk néhányat a valódi problémákból, amelyek miatt a netTerrain felhasználók úgy döntöttek, hogy ideje vizuálisan dokumentálni és kezelni az optikai szálakat. 

  • Szüksége lehet a kültéri hálózat kezelő szoftverre, ha a kotrógépek rémálmot okoznak Önnek
  •  

    Hallott történeteket azokról a félelmetes munkagépekről, amelyek megeszik az optikai szálakat? De mégis ki a felelős? A kezelő, vagy a munkagép? Talán a gépek egyszerre akarják átvenni az irányítást a szálak felett? Vagy talán az optikai szál ártott a munkagépkezelőnek? Nehéz ezt megmondani.

     

    Függetlenül attól, hogy mi volt a hiba, ezt a kérdést fel kell tenni: ha baleset történik, és nem tudjuk minek ütköztünk neki, az nagyban megnehezíti a hálózat visszaállítását?

     

    Miért van szükség az optikai hálózat részletes dokumentációjára? Mivel ez csak az egyik kérdés a számtalanból, melybe beleszaladhat. 

  • Szüksége lehet egy OSP szoftverre, ha Tarot kártya vetés nem működik

  • Akkor is szüksége lehet a netTerrain OSP-re ha fél az ismeretlentől. Például a főnöke besétál az irodába és azt mondja, hogy szükség van egy új áramkörre az új project számára, amely kiemelkedő prioritást élvez és információra van szüksége a másnap tartandó vezetői ülésre.

     

    „Semmi probléma.. gyorsan előrántom az optikai dokumentációt, ami majd megmondja nekem milyen szálak állnak rendelkezésre és meg is fogja határozni az utat. És mi a helyzet a redundáns úttal? De várjon nincs is ilyen eszköz, mely ezt megtenné. Sebaj, majd megkérdezem a jósnőt, aki fejlesztésekről szokott dönteni.De sajnos jósnők sincs, aki tarot kártyát vetne és én sem értek a kártyavetéshez. Szóval értesítem a családom, hogy késő estig itt leszek, mire kitalálom a szálak útvonalát.”

     

    Ha nem tudok valamit, hogy az hol van, akkor hogyan tudnám megtervezni és megválaszolni a kérdéseket? 

  • Szüksége lehet egy OSP szoftverre akkor is, ha Józsi éppen nyaral. 

  • Igen a fejfájás elkerülése. Biztos vagyok benne, hogy már találkozott ezzel.

     

    A hálózat nem működik. A felhasználó nem tud belépni az adatbázisba. A leltárrendszer nem elérhető. Én meg nem jutok el a Tesco-ba, hogy megvegyem a leárazott bohóc jelmezt, amit majd a Halloween partyn akarok viselni.

    Hibaelhárítás fő problémája, hogy nem tudja az ember hol kezdjen neki. Ilyenkor megnézi az ember a kérdést, elkezd dolgozni. Kiderül, hogy nem csak egy felhasználó tapasztalja a hibát. Van esetleg valami összefüggés a problémák és az áramkimaradás között az adatközpontban? Ismerheti az eljárást: adatok ellenőrzése, pingelés, utánajárás, folyamat elindítás.

     

    Közben rájön, hogy ez sokkal nehezebb, ha nem áll a rendelkezésre dokumentáció, vagy talán nincs is ilyen dokumentáció, de van a Józsi nevű fickó, aki mindent tud a hálózatról. Ó várj… Józsi éppen a családjával nyaral. Nem kérhetjük meg. Közben beugrik, volt egy dokumentum pár évvel korábbról, ami ki lett nyomtatva. De bízhatunk abban a dokumentumban? Nem? Akkor rendben, szórakoztató idő előtt állunk: kézzel kell ellenőrizni az összes optikai szálat. 

Talán már érthető, hogy az embernek miért van szükség a kültéri üzem dokumentálására és egy OPS szoftverre. Lehet nincs szükség rá minden nap, de az életünk sokkal nehezebb lehet nélküle. Több túlóra, több hosszúra nyúló éjszaka, család hiánya, és hát a fontos focimeccsek? Próbálja ki most a netTerrain Demo rendszert és ismerje meg a lehetőségeit!


Kipróbálom a demo rendszert!

Date/Time: