Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Monnit - hőmérséklet mérés

19.03.20 10:08 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

Az internetre csatlakoztatott, egymással hálózatban lévő szenzorok mindenféle fontos adatokat mérhetnek, például a hőmérsékletet. Ismerje meg az alábbiakban a Monnit vezeték nélküli hőmérséklet mérésre alkalmas megoldását.


A Monnit vezeték nélküli hőmérséklet szenzorok termisztort vagy hőelemet használnak a hőmérséklet pontos méréséhez.

 

A termisztor egy olyan áramköri elem, amely hő hatására számottevően megváltoztatja elektromos ellenállását – az ellenállás-változás nagysága több nagyságrenddel nagyobb, mint a fémeknél tapasztalt változás. Ez teszi alkalmassá arra, hogy hőmérsékletet lehessen mérni vele. Tapasztalati úton meghatározható, milyen ellenállás milyen hőmérséklethez tartozik. Ezeket a hőmérő eszközöket hőmérséklet etalonok segítségével kalibrálni lehet. Különböző hőmérséklet tartományokra más-más megoldást kell használni. A több száz fokos tartományokban platina alapú hőelemet használnak.

Rendszer legfőbb jellemzői


Termisztor Specifikáció:

  • Pontosság 25°C -on:  +/- 1% (1° C )
  • Felhasználó által kalibrálható pontosság:  +/- 0.25°
  • Hőmérséklet tartomány:   -40°C-tól +125°C-ig

 

Hőelem Specifikáció:

  • 180 cm hosszú szonda K-type csatlakozóval
  • Pontosság 0°C felett:  +/- 2.2°C or 0.75% (amelyik nagyobb)
  • Pontosság 0°C alatt:  +/- 2.2°C or 2.0% (amelyik nagyobb)
  • Hőmérséklet tartomány:     -100°C-tól +400°C-ig
Monnit hőmérséklet szenzor

Ezek az érzékelők ideálisak a környezeti hőmérséklet figyelésére az érzékelők fizikai elhelyezkedése körül. Az iMonnit rendszer lehetővé teszi a kiolvasás gyakoriságának beállítását és az SMS-ben és / vagy e-mailben történő figyelmeztetések küszöbértékének beállítását.

Ha olyan hőmérséklet érzékelőre van szüksége, amely szélsőséges hőmérsékleten működik, és ellenáll a nedvességnek vagy a páralecsapódásnak, keresse az ipari kivitelű szenzorokat.

Amennyiben a felhasználás megköveteli, a szenzorokat akkreditált laboratóriumban kalibráltatjuk, melyről kalibrálási bizonyítványt állítanak ki. A partnerünk által kiadott kalibrálási bizonyítványok az ISO 9000, HACCP, CQI-9, AMS 2750, IATF 16949, GMP, GLP, ISO 14001, ISO 17025-ös szabványok követelményeit kielégítik!

Rendszer működés közben az iMonnit felügyeleti szoftver segítségével

imonnit szenzorok
imonnit diagramm
iMonnit felügyeleti szoftver

Szenzor beállítási lehetőségek

imonnit beállítások
  • Heartbeat Interval→ adatfeladások között eltelő idő, percben
  • Aware State Heartbeat  → Óvatos módban adatfeladások között eltelő idő, percben. 
  • Óvatos mód → meghatározható, ha a mért adatok meghatározott tartományon kívül esnek. Lehet sűríteni a méréseket, hogy a nem kívánatos eseményekről hamarabb kapjunk tájékoztatást.


Tájékoztatások, riasztások beállíthatók a mért értékeknek megfelelően. Akár beavatkozás is eszközölhető vezérlő eszközön keresztül

imonnit értesítések
Ezek a szenzorok nemcsak azért előnyösek, mert folyamatosan és részletesen tudnak adatokat gyűjteni, hanem azért is, mert az internetre csatlakozva könnyedén nyomon követhetőek, és riasztanak, ha a beállításokhoz képest eltérés látható. 


Ajánlatot kérek!

Date/Time: