Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Mit tartalmaz egy hálózati diagramm? 

21.10.19 07:38 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

Az oldalunk látogatói közül sokan szeretnék tudni, hogy mit tartalmaz egy hálózati diagramm? 


Az igazság az, hogy nincs megfelelő válasz a kérdésre „Mit tartalmaz egy hálózati diagramm?” Az esetek többségében bármit tartalmazhat, amit csak szeretne, akár még a kedvenc tűzőgépét is felrajzolhatja.  

Úgy vélem van ennél egy jobb kérdés: „Mit kell tartalmaznia egy hálózati diagrammnak?”

 

Hogyan is tudnám ezt megválaszolni? Talán úgy, hogy mire van szükségük a hálózati mérnököknek? Ezeket a dolgokat kell ábrázolni egy hálózati diagrammon!

A hálózati diagrammoknak általában különböző ízesítésük van:


A vanília:

Ez a hagyományos ízvilág a hagyományos hálózati ikonokkal, azaz a Cisco logikai ikonok. Általában ez a legalapvetőbb, amit a legtöbb hálózati mérnök irodájában lehet látni (a falon lóg, 3 évvel ezelőtti létrehozási adatokkal). 

logikai diagramm

A csokoládé

Lehet olyan rajzot készíteni, ahol az eszközök képei jelennek meg (úgy néz ki mintha ténylegesen egy eszköz képe szerepelne rajta) Ez egy kicsit nehezebb lehet, ha nem rendelkezik egy tág eszköz katalógussal. A netTerrain segítségével bármelyik diagrammot elkészítheti.

 

A csokivanília

Ki ne szeretne egy olyan diagrammot, amely például egy rack eszközeinek a képét ábrázolja és mikor ezeket az elemeket egy logikai rajzba helyezi el, akkor a fizikai eszközök képei automatikusan logikai ikonként jellenek meg. A netTerrain segítségével ezt is megteheti. A logikai rajzról fizikaira válthat és fordítva. Most már keveri a DCIM-et és a logikai nézetet. A csoki és a vanília találkozása.

fizikai diagramm

Lehet hogy azért látogatják az emberek a honlapunkat, hogy a kérdésükre -  „Mit tartalmaz egy hálózati diagramm?” - választ találjanak, de erre nincsenek szabályok, szabványok, legfeljeb szokások.


A másik kérdésre - „Mit kell tartalmaznia?” - a válasz attól függ, hogy a felhasználóknak mire van szüksége (logikai, fizikai, szerverek, desktopok, VLAN-ok, WLAN-ok, stb)  és milyen dokumentláó eszközök állnak a rendelkezésre (sticky notes, excel, visio vagy egy hálózati diagramm szoftver mint a netTerrain).


Ha látni szeretne működés közben egy igazi hálózat dokumentáló szoftvert, akkor próbálja ki az ingyesen demot.


Próba hozzáférést kérek!

Date/Time: