Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Hálózat felügyeleti rendszer: Az ördög a részletekben rejlik

21.02.20 12:30 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Hamarosan megjelenik a  netTerain legújabb 8.5-ös verziója.Új funkciók kerülnek bevezetésre, ezért újra aktuális a téma, amit a múltban már megtárgyaltuk a hálózat monitorozás és a dokumentálás közötti különbségeket.


Néhány hálózat monitorozási rendszer (Network Monitoring System- NMS) jobb, mint a többi… például alkalmas az Ön NMS rendszere mindkettő, a hálózat monitorozás és az IT infrastruktúra (kapacitás, áram, rack, dokumentálás) kezelésére? A netTerrain képes.

Ha ön ismeri a netTerrain-t, akkor tudhatja, hogy ebben az évben már korábban kiadásra került a Collector új verziója. Collector egy új generációs felderítő /integrációs motor- ami idővel teljesen helyettesíti az Integration Toolkit-et. A Collector egy vékony kliens, amit bárki könnyen telepíthet. Ez azt jelenti, hogy Ön, mint a vásárló könnyen telepítheti a hálózatra tetszőleges számban és csak a Collektor mutat a netTerrain szerver felé.

Collector tartalmazza a hálózat felderítési eszközeinket (SNMP, WMI, NMAP) és API csatlakozókkal számos harmadik féltől származó alkalmazáshoz férhet hozzá (AWS, Azure, ServiceNow, Solarwinds, Spectrum VCenter és még sok más), így automatizálja a dokumentálási folyamatot,


Az egyik leggyakoribb kérdés, amit a partnereink feltesznek:


"-Kapok értesítéseket a netTerraintől pl. email-ben, ha egy eszköz offline?"

Mindig azt válaszoltuk… :

" -Nem, sajnos még nem." - DE CSAK EDDIG!

De most itt az idő, hogy bejelentsük: 


A netTerrain rendelkezik monitorozási képességgel!


Ez azt jelenti, ha a Collectort és annak az SNMP felderítését használja, akkor a netTerrain új funkciója, a "polling status"megváltoztatja azoknak a készülékeknek a megjelenítését amik nem felderíthetők. Ilyen esetben a rendszer e-mailben értesítést is küld. Amikor a készülékek ismét felderíthetőak, akkor a megjelenítés alaphelyzetbe kerül és e-mail értesítést küld a netTerrain. A funkcióhoz SNMP-t használ a rendszer, nincs szükség ágensek telepítésére.


Az SNMP felderítésen túl, a netTerrain egy automatikus hálózat dokumentáló megoldás, ahol webes nézetben láthatja a felderített diagrammokat, lehetősége van új egyéni mezők definiálására, könnyen adhat a rajzokhoz dokumentumokat, készíthet munkafolyamatokat és természetesen lehetősége van új diagrammok (Adatközpont fizikai nézet, logikai rajzok, Rack diagrammok) létrehozására.

A netTerrain 8.5 segíti Önt, hogy dokumentálja és felügyelje a hálózatát, ezzel a feladat elvégezve.

 

Próbálja ki és ismerje meg a netTerrain 8.5 nyújtotta előnyöket a demo verzión keresztül.

Kirpóbálom az ingyenes demo rendszert

Date/Time: