Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

A hálózat dokumentáló rendszerek közötti különbségek

03.04.20 09:33 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

Graphical Networks-nél a hálózati diagram megoldások minden aspektusával találkoztunk már. 

Mit értek ez alatt? Annyira sok lehetőség van, hogy már nehéz megtalálni megfelelő megoldást a hálózat dokumentálásra. Vannak alap megoldások, mint pl. a Visio hálózati diagramjai és ezeket általában a hálózati mérnökök táblázatokkal együtt használják, bár úgy vélem, mindenki, aki Visiot használja, előbb vagy utóbb egy döntési helyzetbe fog kerülni, ahol a Visio alternatíváját kell megtalálnia

Miért elkerülhetetlen ez?

 

  • Hálózatok folyamatosan változnak és fejlődnek
  • Túl sok ember dolgozik a hálózaton
  • Dolgozók jönnek és mennek és mindenki a saját tudása szerint dolgozik a hálózaton
  • Az alkalmazottak időben akarnak hazamenni, hogy időt töltsenek a családjukkal vagy a hobbijukkal
  • Rendezetlen hálózatban túl sok pénzt költenek felesleges IT eszközökre

Ha a Visio és a táblázatok vannak az egyik oldalon, akkor mi van a másikon? Hálózat monitorozó és management szoftverek. Olyan alkalmazások, mint a CA Spectrum, Solarwinds Orion, és NetBrain.

Valóban segítenek ezek az eszközök a hálózat dokumentálásában?


Valamennyire igen…. ezek az eszközök jó munkát végeznek a hálózati teljesítmény elemzésében, a hálózat felderítésében és a monitorozásban.

 

Tehát, ha nem akar 8 számjegyű összeget elkölteni akkor milyen alternatívák vannak? 

A netTerrain. 

 

Ismerje meg a netTerrain alkalmazást: az automatizált hálózat dokumentáló és diagramm szoftvert. Az egyik gyakran ismételt kijelentés: A netTerrain nem fogja csődbe vinni. 

 

Mi a netTerrain?

 

Egy központosított, web alapú alkalmazás, amely SNMP felderítéssel rendelkezik, mely megtalálja az eszközöket és a köztük lévő kapcsolatokat. Az automatizálás afelderítő motorunkon keresztül történik. Ezenkívül a netTerrain Collector Web Services API-n keresztül olyan alkalmazásokhoz illeszthető mint a Solarwinds Orion, Spectrum és a ServiceNow.

 

A vállalatszintű hálózatfigyelő alkalmazások jó munkát végeznek a hálózati elemzésben, de nem segít megérteni, hogy ez valóban hogyan befolyásolja az üzleti folyamatokat. Pl.: Egy szerver elromlik, de még van rá garancia. Kihez tudok fordulni? Hol van egyáltalán az eszköz? Melyik adatközpont melyik szobájában melyik Rack-ben? 

netterrain DCIM

Az igazság az, hogy a hálózati dokumentáció szoftver több annál, hogy csak azt lássuk az eszköz online vagy offline.

 

A netTerrain segítségével megnézheti és manipulálhatja a diagrammjait, hogy az a legjobban illeszkedjen a vállalat működési modelljéhez és a szervezethez. Csak a topológiai térkép érdekli? Jelölje be csak azt. A netTerrain azonban túlmutat a topológiai nézeteken, fizikai nézeteket ötvözünk logikai térképekkel. Szeretné látni a távközlési szobákat, melyben Rack-ek és eszközök vannak? Igen, erre is képes lesz. Látni szeretné az adatközpontot, az összes készüléket a Rack-ek belsejében a megfelelő helyen? Nézze meg az alaprajzokat. Látni szeretné a fali portokat? Ezt is megteheti a netTerrain rendszerében. Van esetleg hálózatok, rendszerek, ahol az optikai szálakat kell dokumentálni? Jól gondolja, erre is képes a netTerrain.

 

A netTerrain nem felügyeleti eszköz, nem szabályozza pl. a sávszélesség kihasználtságot. Ha azonban egy alkalmazást keres, hogy lássa a hálózat valós helyzetét, egy központosított, automatizált rendszerben szeretne több felhasználóval együtt dolgozni, ahol  valós időben, a  hálózat monitoringból és felderítésből származó valós idejű információk alapján tekintheti át IT infrastruktúráját, akkor jó helyen jár! 

netTerrain OSP

Tesztelje az új kedvenc automatizált hálózat felderítő alkalmazását, amivel frissítheti a diagrammokat akár fizikai megjelenítéssel is. Kérje kollégáink segítségét, vagy próbálja ki demo rendszerünket még ma! 

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: