Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Gyerekjáték a soros port mobil elérése !?

09.02.21 02:55 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Soros port távoli elérése RCMS-en keresztül

A gyakorlat azt mutatja, hogy az IoT, M2M rendszerekben  a kommunikáció legtöbb esetben TCP/IP alapú és a kommunikációs interface EthernetNem szabad azonban elfeledkezni a soros portokról sem, régi jól bevált interface-ről van szó, gyakran akkor is megtalálható egy-egy készüléken, ha az elsődleges interface az Ethernet. 


Ha nem adatport, akkor milyen célja lehet egy soros portnak? Gyakori a konfigurációs vagy debug portként, backup, konzol interfaceként való felhasználása. Ezeket a funkciókat túlnyomó részt helyi eléréssel használják. De mi lenne ha mindez távolról is működne?

Nem újdonság ez, eddig is lehetőség volt a routereinkkel csatlakozni soros porthoz, de eddig ehhez elég sok mindennek rendelkezésre kellett állnia: a router soros portjának megfelelő konfigurációja, fix IP cím a mobil hálózaton, terminál program a számítógépen, terminál program koncigurálása, IP címek adminisztrációja. Sok feltétel, sok feladat és így sok buktatóval járt az elérés kiépítése. 


Ma már gyerekjáték megvalósítani a soros port távoli elérését, ebben segít az RCMS serial port access APP . A feladatunk mindössze az alkalmzások elindítása a Robustel routeren, majd az RCMS-be belépés után a soros port automatikus felderítése és a beépített terminál alkalmazással a kapcsolat megnyitása. A korábban felsorol feladatokat az RCMS és a router APP elvégzi. 




A soros porton a kapcsolat felépítése után bármilyen protokoll szerinti kommunikáció lehetséges, az RCMS transzparens átvitelt biztosít.  Lehet az egy készülék konzol portján működő parancssor vagy egy adatgyűjtő, ami Modbus RTU protokollon ért, vagy egy egyedi ASCII protokoll. 


A soros port ávoli eléréséhez RCMS használata szükséges - most 3 hónapig ingyenes új regisztráció esetén - kockázat és költség mentesen. Regisztrációs link: https://rcms-cloud.robustel.net/rcms/azure


További információk az RCMS-ről: https://www.kern.hu/Landing%20pages/robustel-cloud-manager-service_launch


Letöltöm a funkció adatlapját... 

Date/Time: