Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Egy igazán elfogult útmutató a hálózat dokumentációhoz 

15.07.19 09:34 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

A Graphical Networks-nél minden nap látjuk: az automatikus hálózati dokumentáció és diagramkészítés megkönnyíti az ügyfeleink életét. Automatizálással gyorsabban lehet javítani a hálózati kieséseket, csökkentik a felesleges IT eszközök költségeit, időt és energiát takaríthat meg a hálózat változásának kezelésével. 


Ha fontolóra veszi, hogy dokumentálatlanságból, táblázatokból, netVizből vagy Visioból átugrik egy automatizált dokumentáló rendszerre pl. a netTerrain használatára, akkor Ön számára ez a bejegyzés az ÚTMUTATÓ.

„Sajnállak bolond…. Mert fájdalmas lesz!”

 

A ’80 évekből semmi sem jelentett többet mind ez a két szó, mint a fájdalom és a bolond. Miért? Mert Mr.T. úgy szállította a fájdalmat és a bolondokat, mint senki más.

 

Mi köze Mr T.-nek a hálózat térképezéshez? Hát… Csak itt tudok rá hivatkozni és ha valaki nem ismerné Mr.T-t itt van. A hálózati dokumentáció fő problémája a fájdalom. Nem olyan fájdalom, mint mikor megrándul a válla mikor megpróbálja a Rack-et elhelyezni. A fájdalmat úgy értem, hogy „A hálózati dokumentálás nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna és ez fáj”

Most hogy már igazi fájdalom van… „Nos már 20 éve dolgozunk dokumentálás nélkül, de igaz, lehet jó lenne, mert segítene nekünk egy kis időt megtakarítani.”


Mielőtt halad a dokumentációs út felé, időt és energiát takaríthat meg, de legelőször azt kell kitalálni, hogy van-e valódi fájdalom? 

Megvannak ezek a szituációk? 

„A dokumentációt naprakészen kell tartani mert a főnököm azt mondta”

Igen, ez is fájhat… de ettől nem szakad meg senki.


„Megfelelően kell dokumentálni a hálózatot, és ha ellenőrzést kapunk és nem sikerül, akkor mindenkit megbírságolnak”

Jajj, ez már mindenkinek fáj. 

 

„Nem tervezhetjük meg a módosításokat helyesen, mert nincs kellő információ a hálózatunkról. Ez nehezíti a project időben és költségvetésben történő végrehajtását.”

Otis Redding szavai: „that’s a pain in my heart”


„Dokumentáljuk a hálózatot, de túl sokáig tart, hogy ezt megtehessük. A táblázatok és a Visio naprakészen tartása már nem megy. Elvesztegetjük az időt és nem történik semmi.”

Ez minden bizonnyal fájhat. 


„A hálózatot dokumentálnunk kell, mert ha nem rendelkezünk naprakész információkkal, akkor exponenciálisan hosszabb időt vesz igénybe, hogy elhárítsuk azokat az problémákat, amelyekre időt és pénzt költenek, és amitől úgy tűnünk, mint az inkompetensek.”

Ez már kétszer fáj. 

 

"Nem tudjuk, hol van a cucc, és folyamatosan küldjük az embereket a terepre, hogy megtudják, hogy az információ helytelen volt,
és ez a mi időnkbe és pénzünkbe kerül.”

Houston, problémánk van.

Szóval, a tanácsom, mielőtt még egy lépéssel dokumentációs folyamat felé lépne, kérdezze meg magától:

 

Van valódi fájdalom, vagy van egy sajgó pont, ahol a megoldás kellemes lehet…. vagy tudom, hogy ezek reálisan nem fognak teljesülni? 

Összegezve: Ha tudja, hogy a tüzet táplálja, akkor hagyjon fel vele. Ne kezdjen el szoftvereket tesztelni. Ahogy Elsa a Frozen-ből bölcsen mondta: „Let it go”. Most… ha valóban fáj akkor készüljön fel a következő fejezetre és találja ki, hogy kell igazán jól dokumentálni a hálózatot. 

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: