Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Edge2Cloud by Robustel 3. rész

16.02.22 02:53 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Adatok! Irány a felhőbe! AWS, Azure, MQTT és még sokan mások..

Cikksorozatunk harmadik, egyben záró részében választ kaphattok, hogy az összegyűjtött adatokat hogyan is tároljuk, természetesen felhőben, de hogy melyik platform lehet a nyerő? Ha még nem tettétek, jelentkezzetek márciusi INGYENES Webinárunkra, vagy kérjetek INGYENES Demót a csapatunktól. Sőt már elérhető E2C Kezdőcsomagunk is.

 

Nem könnyű, valószínűleg nem is lehetséges egy minden szempontból helytálló sorrendet felállítani a platform szolgáltatók és az egyedi fejlesztésű platformok között. A gyakorlat azt mutatja, hogy ahány projekt, annyiféle szempont szerint kell vizsgálni a különböző lehetőségeket, valahova az egyik, valahova a másik passzol a leginkább.

Nem is állítunk fel sorrendet! Az E2C több platformmal képes az együttműködésre és még továbbiak jönnek. 

 

Jelenleg három Northbound APP áll rendelkezésünkre, az Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure és MQTT. 

 

Az AWS APP esetén konfigurálhatjuk az AWS MQTT broker paramétereketfigyelhetjük az AWS kapcsolat státuszát és kezelhetjük az AWS certificate-ket. Az AWS-re jellemző fleet certificate implementálásra került, lehetőséget adva a tömeges provisioning elvégzésésére.

Az Azure kicsit más, sokkal egyszerűbben konfigurálható. A broker konfig beállítás helyett IoT Hub stringet alkalmaz, ami tartalmazza az összes szükséges paramétert az Azure Broker számára. 

A két platform APP mellett rendelkezünk egy általános interfésszel is, az MQTT/MQTTS-el. Amivel tetszőleges MQTT brokerhez és a mögöttük lévő rendszereknek tudunk adatokat feladni.

Természetesen a router oldali konfigurálás mellett a felhő alkalmazások konfigurálást is el kell végezni. 

 

Hova tart az E2C? Mi vár ránk? A mai állapot még csak kis szeletét fedi le az IoT világának!

 

Northbound APP-ok közül két újabb modul van fejlesztés alatt, a Robustel Data Manager Service (RDMS) és a Sparkplug B. 

Southbound oldalon több protokoll is a listán van, mint BACnet, dnp 3.0, ELA, OPC UA, Siemens S7.

Összességében az E2C-val a terepi adatok felhőbe juttatása gyerekjáték, már nem fejlesztési feladat. A felhő platformok pedig remek eszközöket biztosítanak személyre szabott IoT rendszerek kialakítására rövid idő alatt! Talán soha nem volt még ilyen egyszerű!

 

Ha valakinek kedve támad kipróbálni az E2C-t, akkor nincs másra szüksége, mint egy Robustel E2C kezdő csomagra, ami tartalmaz minden szükséges hardver és szoftver elemet. Szenzort, routert és kiegészítőit, cloud regisztrációt!Sőt, ha szeretnétek, akkor segítünk az eső lépések megtételében.
Érdekel az E2C Kezdő Csomag

Várunk a márciusi INGYENES Webináron, vagy jelentkezz ingyenes Demóra. Ha pedig már tűkön ülsz, hogy kipróbáld saját E2C-det, akkor a már elérhető kezdő csomagunkat ajánljuk, melyet kern@kern.hu email címen tudsz igényelni. 

Share -

Date/Time: