Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Edge2Cloud by Robustel 2.rész

16.02.22 02:53 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Ipari protokollok, a Robustel érti!

Cikksorozatunk második részében az ipari protokollok használatáról, és a széles körű konfigurálásáról írunk egy-egy példán bemutatva, hogyan is működnek egyes helyzetekben az E2C különböző moduljaiÉlőben is megnézheted, ha feliratkozol a cikk végén a márciusi INGYENES   webinárunkra, vagy kérsz INGYENES Demót a csapatunktól.

Az E2C Southbound modulján múlik, hogy a routerek milyen helyi készülékekkel értenek szót, a sokoldalú felhasználhatóságnak az egyik fontos feltétele a megvalósított és a megvalósításra kerülő protokollok széles választéka.

 

Nem újdonság, hogy a Robustel routerek értenek ipari protkollokon. Már évek óta rendelkezésre állnak, bárki számára elérhetők voltak Modbus RTU, Modbus TCP, Modbus Master, Router IO portok, egyedi fejlesztésű protokoll APP-ok. Az E2C két jövőbe mutató újdonságot vezet be, az egyik, hogy a meglévő protokollokat integrálja a WAN oldali kommunikációs interface-el, valamit a további protokoll integrációknak megágyaz. Az E2C a közeli jövőben bővülni fog BACnet modullal, Siemens S7 támogatással, OPC UA, ELA, dnp 3.0 protokollokkal. Szép a jövőkép!

 

Hogy tudjuk konfigurálni az egyes Southbound alkalmazásokat? 

 

Első lépésben installálni kell ezeket a routeren. A telepítés után a router GUI-ban az Edge2Cloud menüben megtalálhatók az installálásra került E2C modulok, a Southbound a Northbound és a Broker APP-ok. 
INGYENES Demót kérek

A különböző protokollok önálló APP-ként kerülnek a routerre és önállóan konfigurálhatók. Sőt, egy routeren egy időben akár több Southbound APP is futtatható

 

Router IO southbound APP a router digitális bemeneteit (R1520 esetén az Analog bemenetet) kapcsolja a felhőhöz. Korábban is létezett IO kezelés a Robust OS alatt, de akkkor SMS, email voltak a kommunikációs lehetőségek. A felhő integrációval a router IO-k sokkal professzionálisabban felhasználhatók! 


 

Modbus southbound APP, ami RTU és TCP protokollokat egyaránt kezeli a router különböző interfészein, lehetővé teszi az adatok olvasását Modbus-on. Konfigurálhatók az olvasási és adatküldési intervallumok
INGYENES Demót kérek

Az E2C Broker az E2C lelke, mégis ezt a legegyszerűbb konfigurálni, nincs sok beállítási lehetőség, jóformán csak engedélyezni kell a működését. A háttérben viszont a Broker végzi az E2C feladatok legjavát. A broker irányítja az adatfolyamot a Southbound és a Northbound modulok között és a helyi adatbázis kezelését végzi. A helyi adatbázis az adatok bufferelését szolgálja, elsődleges célja, hogy a mobil hálózati problémák, kiesések esetén se történhessen adatvesztés. Az adatok mentése történhet gyűrűbe vagy tárhelyre, RAM-ba, FLASH-be vagy memória kártyára.


A Cikksorozat FOLYTATÓDIK, a harmadik záró részt a blogok között találod. 

INGYENES Demót kérek
Share -

Date/Time: