Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Egy jó hálózati dokumentáció javítja a csapatmunkát!

16.09.20 02:37 PM Comment(s) By peterkelecsenyi

Ez tény:


A hatékonyság hiánya, az együttműködés és a határidős feladatok kéz a kézben járnak. Különböző csapatok és különböző mérnökök dolgozhatnak ugyanazon a problémán anélkül, hogy tudnának egymásról, ezért értékes időt pazarolnak el. Az átlagos javítási idő függ a probléma beazonosításától és annak kiküszöbölésétől… minél kevesebb az információ annál nagyobb az átlagos javítási idő. 


Ha nem rendelkezel a probléma és a kiváltó ok megtalálásához szükséges információkkal, akkor egy tűre fogsz vadászni egy szénakazalban. Egy automatizált hálózat dokumentáló rendszer, mint amilyen a netTerrain, biztosítja számodra a szükséges információkat az átláthatósághoz és a különböző mérnökök látják egymás feladatait és annak haladását. 


Kiemelnék néhány előnyt egy automatizált hálózat dokumentáló megoldásból:

  • együttműködés
  • változáskezelés
  • hálózati diagramm nézetek egyesítése

Együttműködés


A hálózati diagrammok egyesítik az információkat. Ahelyett, hogy Józsi az egyetlen információ forrás (aki hamarosan nyugdíjba megy), van egy szoftver, ami reflektorfénybe helyezi az információt mindenki számára. 


Központosított hálózati dokumentációval a mérnökök egyszerűbben és gyorsabban tudnak egymással kommunikálni és a problémát megoldani. A naprakész hálózati dokumentációval könnyen megismerhetjük, hogy eddig mi történt a hálózattal és milyen kapcsolatok vannak az eszközeinkkel. 


A diagrammok használatával az információ állandó marad, és az ismeretünkben lévő összes tudást azonnal átadhatjuk az új munkatársnak.

Munkafolyamatok


Munkafolyamatok kiosztása segíti a csapatmunka fejlesztését a változáskezelésben. 


A netTerrainben a felhasználók feladatokat hozhatnak létre, ezeket ütemezhetik dátumokkal, tulajdonost rendelhetnek hozzá és beállíthatnak egy alap állapotértéket. Új feladatok létrehozásakor, vagy elvégzése után a rendszer automatikusan értesítést küld. Feladatokról és munkafolyamatokról jelentéseket hozhatunk létre, lejárati időkkel, eredményekkel és egyéni objektumokkal. Ezek kiosztásával véget vethetsz a „Mikor volt utoljára frissítve a diagramm?” kérdésnek. 

Diagrammok egyesítése


Létezhet-e olyan mikor a hálózati dokumentáció nem homogén? Valaki otthon táblázatokban dokumentál, egy másik részleg Visiot és egy hálózati monitoring rendszert használ?  Ezek az információk felbecsülhetetlen értékűek lehetnek csak akkor, ha az adatokhoz való hozzáférés mindenki számára gyors és egyszerű, de értjük már, hogy ez így nem működik. A netTerrain lehetőséget biztosít adatok importálásra Excelből, Visioból és különböző monitoring rendszerekből, mint pl. a Solarwinds. 

 

Adatok egyesítésével mindenki számára egyszerűen és könnyen elérhető az információ, ezáltal a hálózati munkatársaknak több idejük marad a családra, hobbira. 

 

A jól dokumentált hálózati diagramm javítja a csapatmunkát csökkenti az állási időt. A hiányosság problémákat okoz a csapatmunkában, a csapatmunka problémák időveszteséget okoznak. Egy automatizált rendszerrel, mint pl. a netTerrain ezeket a problémákat egyszerűen lehet orvosolni.  

Ingyesen demo!

Date/Time: