Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Milyen ráhatása van a netTerrain DCIM-nek az adatközpontokra?

17.09.19 07:20 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

Az igazi DCIM (másnéven adatközpont infrastruktúra menedzsment szoftver) sokkal többet kínál a szenzor adatoknál és 3D képeknél. Mi az a DCIM? Ez nem csak egy olyan szoftver, amit az adatközpontokban használhat. Dióhéjban: sok adatközpont üzemeltető táblázatokat használ az eszközei nyomon követesére, addig a DCIM lehetőséget ad az adatközpont kezelőinek, hogy az infrastruktúrájukat és abban lévő eszközöket vizuálisan nyomon követhessék.

DCIM megkönnyíti a következő kérdések megválaszolását:


  • Hol található az eszköz?
  • Hová helyezhetünk új szervert?
  • Szükségem lesz még új helyre a jövőben?
  • Mennyi elektromos energiát igényeltünk, de nem használtunk fel
  • Hol van túl sok erőforrás?
  • Hol van túl kevés?
  • Hol van leállás és miért?
  • Hogy lehet leszerelni ezt a berendezést?
  • Egyáltalán mi kapcsolódik mihez?

A statikus táblázatok egyszerűen nem szolgálnak ilyen jellegű információkkal. Az eszközök vizuális nyomon követése nélkül az adatközpontok nem érik el a teljes kihasználtásgot. Ha a fenti kérdéseket megválaszolja a DCIM segítségével, akkor előnybe kerül három fő területen:

  1. Pénzügyi
  2. Rendelkezésre állás
  3. Rugalmasság

Hogyan befolyásolja a DCIM az adatközpont költségvetését?


A szervezetek számára helyesen kiválasztott és jól implementált DCIM jelentős megtakarítást eredményez. A DCIM segít a vezetőknek csökkenteni az IT-s zűrzavart és hulladékot, megakadályozza a hosszú és drága állásidőket, segít teljes mértékben felhasználni a meglévő eszközöket és optimalizálja az energiafogyasztást.

 

A DCIM annyira átformálja az energiafelhasználást és a kiadásokat, hogy az összes állami adatközpontot Amerikában felhatalmazták DCIM beszerzésére. 

netTerrain DCIM dashboard

Hogyan befolyásolja az adatközpont rendelkezésre állását?


DCIM olyan információkkal szolgál az adatközpontok számára, melyek segítségével az erőforrásokat jobban kihasználhatják. Ezekkel az információkkal erőforrásokat szabadíthatnak fel, azonosíthatják a kihasználatlan eszközöket. A DCIM segítségével a hely, az energia és a berendezések rendelkezésére állásának a kezelése gyorsabb és hatékonyabb, valamint a bővítések és a jövőbeli kapacitástervezés is. 

Hogyan befolyásolja a DCIM az adatközpont rugalmasságát?


Az adatok állandóan áramlanak, a mennyiségük folyamatosan növekszik. A változó környezetben a változások kezelésére stratégiákat kell alkalmazni. Könnyebben reagálhatnak a változásokra, a műveletek könnyebben végrehajthatók, hogy megfeleljen az adatközpont a felmerült új igényeknek. A fokozott rugalmasság az azt jelenti, hogy a műveleteket a munkafolyamatok függvényében alul vagy felül lehet méretezni. 

Összegezve: A táblázat egy elavult kezelési modell, amivel csak az eszközök listáját tudjuk nyomon követni, ami a modern adatközpontok igényeinek nem felel meg.

 

Csökkenteni kell a költségvetést? Növelnie kell a rugalmasságot? Erőforrásokat kell felszabadítani? Lehet, hogy egy megfelelő szoftverre lesz csak szüksége.

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: