Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

kkl4pywahslvhsm7t9mb69k5rfki80

Leggyakoribb kérdések a netTerrain OSP-vel kapcsolatban

09.09.19 07:00 AM Comment(s) By peterkelecsenyi

Az előző blogban átbeszéltük a netTerrain rendszer felépítését és megvizsgáltuk a leggyakoribb kérdéseket a netTerrain Logical-al kapcsolatban, a hálózati diagrammokról és az automatizált dokumentálásról. Következőben megnézzük a a netTerrain OSP-t. 

Mi is ez?


A netTerrain OSP egy ideális megoldás az optikai kábel infrastruktúra dokumentálására és kezelésére kezdve az optikai szálaktól, vezetékektől, optikai kötegektől egészen a réz kábelekig az épületekben. A netTerrain OSP kínálatában van egy Cloud platform, vagy egy telepíthető verzió is. Az OSP egy kiegészítő modul, melyet hozzárendelhet a Logical, vagy DCIM rendszeréhez, amiről itt olvashat bővebben.

 

Kérdés:

Melyikre van szükségem…. Logical vagy DCIM rendszerre OSP modullal kiegészítve?


Az OSP-t bármelyik rendszerhez hozzá lehet rendelni, ezért csak azt kell eldönteni melyik netTerrain szoftverre van szükség. 


Könnyen el lehet dönteni: Mit kell dokumentálni?


Ha az épületen belül kell dokumentálni, ahol sok a RACK állvány, akkor a DCIM lesz a befutó. Ügyfeleinknek, akiknek adatközpontjaik vannak, vagy szerver szobáik, ahol szükségük van a patch panelek megjelenítésére, jelentéseket kell készíteni és munkafolyamatokat beállítani az eszközökhöz.

 

A csatlakozások dokumentálására, a szerelőaknák splitterek megjelenítésére, hogy az optikai szál melyik helységben vagy patch panelben végződik, ha kevés RACK-et kell dokumentálni akkor a Logical a megfelelő választás az OSP modul alapjának. 

Kérdés:

Lehetőségem van AutoCAD, Google Earth, KMZ.KML diagrammok importálására?


Igen, tudja őket importálni a netTerrain rendszerébe. Az AuToCAD-hez hasonlóan ezeket a diagrammokat JPG képpé kell konvertálni, mivel a netTerrain diagrammok a webböngészőben jelennek meg. Nagyon sok ingyenes konvertáló program van.

Kérdés:

A netTerrain OSP rendelkezik sajét GIS térképpel?

 

Igen, a netTerrain az OpenStreetMaps programot használja, hat decimális koordinátával rendelkezik- rendszerint utcaképig tud nagyítani, ahol az épületek körvonalai láthatók. 

 

Ha egy épület nem szerepel a térképen, akkor az OpenStreetMap webhelyén kérheti annak hozzáadását, vagy egyszerűen csak hozzáadhat egy épületet a netTerrain katalógusból. Itt egy példa irodaépületről: 

Kérdés:

NetTerrain OPS megtudja mutatni a rendelkezésre álló optikai kábeleket a kiválasztott épületek között?


Igen! Az automata áramkör útválasztó algoritmus (ACRA) meghatározza a két pont közötti optimális útvonalat, ezenkívül lehetővé teszi egy új áramkör létrehozását is.

Kérdés:

Szinte mindent megtalálok a táblázataimban. Importálhatom ezeket is a netTerrain rendszerbe?


Igen! A meglévő táblázatok segítségével felépítheti a teljes projektet. Ha táblázatban vannak koordináták, akkor pontosan ott jelennek meg az elemek a térképen.


Kérdés:

Ha a netTerrain web alapú, használhatom a netTerrain OSP-t internetkapcsolat nélkül is?


Egy esetben, ha előre telepített változatban használja és a kliens gépnek szüksége van internek kapcsolatra. 

Összegezve: Fentiek voltak a leggyakrabban feltett kérdések az OSP-vel kapcsolatban. Ha további kérdése van vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy próbálja ki ingyenes Demo szoftverünket.

 

Következő bejegyzésben a netTerrain DCIM-et beszéljük meg. 

Kipróbálom a rendszert!

Date/Time: