Kern IoT megoldások és rendszerek. 4G LTE NB-IoT LoRa GPS Bluetooth

Páratartalom mérés Monnit eszközökkel. IoT megoldások


A Monnit vezeték nélküli páramérő szenzor a környezetében lévő relatív páratartalmat méri. A szenzor a mért értéket a vezeték nélküli hálózaton keresztül küldi a szenzor átjáró (gateway) részére. Az adatok egy online rendszerbe kerülnek, amiben azonnal megtekinthetők, szövegesen vagy diagramok formájában. Riasztásokat az online rendszeren keresztül állíthatunk be, olyan esetekre, ha a határértéket elérő adatok érkeznek.


A CR2032 elemes, beltéri vezeték mentes szenzorok általános használat mellett 4-5 évig szolgáltatják az adatokat, elemcsere nélkül. Hatótávolságuk: ~300 méter,max. 12 falon keresztül. 

Felhasználási területük: normál környezetű helyiségek, szobák, irodák, raktárak.

A 2xAA ceruzaelemes, beltéri vezeték mentes szenzorok általános használat mellett 10-12 évig szolgáltatják az adatokat, elem csere nélkül. Hatótávolságuk ~300 méter, max. 12 falon keresztül. 

Felhasználási területük: normál környezetű helyiségek, szobák, irodák, raktárak, légkondicionáló rendszerek.

Az IP-65 védettségű házban és 3,6V-os lítium elemes kivitelű vezeték mentes szenzorok ipari felhasználásra készültek. Létezik napelemes verzió is. Általános használat mellett 10-12 évig szolgáltatják az adatokat, elem csere nélkül. Hatótávolságuk ~300 méter, max. 12 falon keresztül.  
Felhasználási területük: Ipari környezetű helyiségek, gyártó csarnokok, élelmiszeripari üzemek, raktárak, légkondicionáló rendszerek.
A Monnit páratartalom és hőmérséklet mérő rendszer alkalmazási területei:

Az általános környezeti paraméterek mérésében első helyet képvisel a hőmérséklet és relatív páratartalom mérés, melyet nagyon sok helyen alkalmaznak. Ilyen területek pl.:
  • Üvegházi páratartalom ellenőrzés.
  • Mezőgazdasági környezet ellenőrzés.
  • Képtár, könyvtár és múzeum környezeti ellenőrzés.
  • Raktárak, pincék ellenőrzése.
  • Közösségi terek, koncert termek, mozik, színházak, szállodai szobák felügyelete.
  • Légkondicionáló rendszerek (HVAC) ellenőrzése.
  • Általános időjárás és környezet ellenőrzés.

Páratartalom mérés baromfi feldolgozó üzemben

Az élelmiszer-biztonsági előírásoknak megfelelően az üzem levegőjének hőmérsékletét és relatív páratartalmát állandó, alacsony szinten kell tartani. 

Tovább az esettanulmányra...

Date/Time: